női vízipóló

2020.11.22. 21:12

A Dunaújváros vízilabdacsapata lett ősz bajnoka

Semmit nem bízott a véletlenre a DUE-Maarsk vízilabdacsapata idei utolsó Női OB I-es bajnoki mérkőzésén a hétvégén. Az SZTE Szeged otthonában aratott 18–7-es sikerükkel veretlenül végeztek a táblázat élén.

Kecskés Zoltán

Szilágyi Dorottya hatot dobott a Szegednek

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ellentétes célokkal ugrottak a vízbe a csapatok. Az újvárosiak a győzelmet, míg a szegediek a tisztes helytállást tűzték ki maguk elé, akik nem szerették volna elkövetni ugyanazt a hibát, mint az UVSE otthonában, amikor már az elején nyolcgólos előnyt ajándékoztak.

Bár az első negyedben még jól tartotta magát a hazai együttes a bajnokaspiráns ellen (2-5), ám a következő nyolc percben már kinyílt az olló. A DFVE – szokásához híven – a második játékrészre helyre tette a védekezését és 5-0-s negyedet produkálva érvényesítette a papírformát. A fordulást követően aztán mindkét csapatban helyet kaptak a fiatalok, köztük az újvárosi Szabó Nikolett is, aki oroszlánrészt vállalt az újvárosi remeklésből. A legnagyobb különbséget a csapatok között a magyar válogatott húzóemberei, Szilágyi Dorottya és Gurisatti Gréta jelentették, akik összesen 12 gólt szereztek.

Győzelmének köszönhetően Mihók Attila alakulata egy pontos előnnyel – a címvédő UVSE Hunguest Hotels előtt – telelhet a táblázat élén.

Szilágyi Dorottya hatot dobott a Szegednek
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

DFVE – Szeged 7-18 (2-5, 0-5, 3-4, 2-4)

Szegedi Sportuszoda, Vezette: Fodor R., Marnitz M.

Gólok: Ráski Lilla 2, Korom Réka 2, Miklós Réka, Tátrai Szonja, Botka Zsófia Erzsébet, illetve Szilágyi Dorottya 7, Gurisatti Gréta 5, Szabó Nikolett 4, Horváth Brigitta.

Gól/Emberelőnyből: 3/9, illetve 2/5

Büntetődobás: 0/0, ill. 1/3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában