Fejér megye I.

2020.10.24. 07:00

Több együttes is javítana a helyezésén

A 11. fordulóra készülődnek a csapatok a Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosításoknál a vendéglátó csapatok vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

Szombat 14.30

Bodajk SE (5.)–Mányi TK (15.)

Kovács Zoltán, a Bodajk SE vezetőedzője: – Igazságos eredmény született vasárnap, az Ikarus ellen jól teljesített a csapat. Mindkét oldalon voltak helyzetek, talán nekünk akadtak nagyobbak, de mivel kimaradtak, így egyik csapat sem érdemelt győzelmet. A Mány ellen soha nem szerettünk játszani, kellemetlen stílusban futballoztak, bár nem tudom, hogy ez mennyit változott az utóbbi egy évben, amióta nem találkoztunk. Úgy érzem, hogy az egy pont, amely most van nekik, nem tükrözi valójában milyen is a csapatuk. Nagyon kell rájuk figyelnünk, és koncentráltan, összeszedetten kell játszanunk ahhoz, hogy mind a három pontot itthon tartsuk. Igazán nem tudom azt, hogy előnyt, vagy netán hátrányt jelent az, hogy ők a múlt héten pihentek. Jobban szeretünk játékban lenni, de majd kiderül a mérkőzés után, hogy ez mennyire volt számukra pozitív. Mi általában mindig a szabadnapos csapatokat kapjuk… Megfogyatkoztunk a héten, két játékosra egyéb okok miatt nem számíthatok, de van egy sérültünk is, Bregócs Gergő nem tud bennünket segíteni szombaton. A létszámunk igen szűkös lesz, de amíg tizenegyen vagyunk, addig nincs probléma.

Vasárnap 13.30

Kápolnásnyék (7.)–Főnix FC (10.)

Höltzl Richárd, a Tó-Vill Kápolnásnyék vezetőedzője: – A legutóbbi játéknapon egyenrangú ellenfelei voltunk a hazai pályán játszó sárosdi csapatnak, igazi egygólos mérkőzés volt, ahol a listavezető összpontosított jobban a végén, megszerezve ezzel a győzelmet. Mindez persze nagyon bosszantó, de fontos, hogy a játékosaink a meccs pozitívumait vigyék magukkal a következő fordulóra, amikor a Főnix FC gárdáját fogadjuk. Irigylésre méltó, amit a Főnix FC csinál, fiatalokra épít, s 16-17 éves gyerekek veszik fel a versenyt a felnőttekkel, és meg is állják a helyüket. A Magyar Kupában találkoztunk már velük, akkor egy döntetlen után Fortuna a mi kezünket fogta, és büntetőkkel mi jutottunk tovább. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, igazi hatpontos találkozó lesz vasárnap.

Tordas FÉSZ Zrt. (9.)–Sárbogárd SE (8.)

Korolovszky Gábor, a Tordas FÉSZ Zrt. vezetőedzője: – A világon semmi előjele nem volt annak, hogy a Főnix FC otthonában ötgólos győzelmet arattunk. Ráadásul, ahogy már az egész évben kísért bennünket ez a tendencia, mindig vannak sérültjeink. Most is van kettő, de jól kaptuk el a fonalat, jó napot fogtunk ki. A Főnixben több fiatal, és tehetséges játékost láttunk, voltak is lehetőségeik. Örülünk nyilván a nagy különbségű győzelemnek, de nem arról van szó, hogy mostantól minden meccsen hatot rúgunk. A Sárbogárd ellen szeretnénk nyerni, illetve szeretnénk annyi pontot szerezni az ősz folyamán, hogy aztán tavasszal tudjunk a jobb helyezésért harcba szállni, és felzárkózni. Véleményem szerint semmit nem jelent az, hogy a Sárbogárdnak nem volt mérkőzése a múlt héten, vagy esetleg pihentebben érkezhet. Nagyon bízom abban, hogy vasárnap megfelelő létszámmal tudunk kiállni, de sajnos mindig van két-három problémás eset. Remélem azt is, hogy élvezetes, jó mérkőzést fogunk játszani.

Móri SE (4.)–Kisláng (11.)

Kiss Máté, a Móri SE vezetőedzője: – Amivel meg kell birkóznia a csapatnak, hogy mindenki számára a Mór legyőzése presztízskérdés. Hét éve vagyok a klubnál, ez mindig is így volt, de korábban sosem volt még ilyen szűkös a keretünk. Enyingen tizenkét mezőnyjátékosom volt, Martonban tizenhárom, de abból kettő cserém, Büki Baltazár és Kosztolányi Bence is harminc percet tudott csak vállalni. Enyingen mindkét félidő elején megvoltak a helyzeteink: lesgól, ziccer, és egy-egy kapufa. Nem értékesítettük, a futball pedig büntetett, a végén már a döntetlennek is örülhettünk. Marton pedig kihasználta a buta egyéni hibáinkat, és nem ajándékozott meg minket hasonlóval. Sajnos, reális eredmény született a játék képe alapján. Nehéz utolsó öt forduló áll előttünk. Edzőként mindig a következő meccs áll a fókuszban, így a Kisláng ellen hazai pályán csakis a három pont otthon tartása a cél! Ez a jelen helyzetünkben koncentrált, célfutballal érhető el. A hiányzók listája pedig továbbra is széles: Tetzl János, Erni Edmond, Bognár Bence, Cseh Attila, Hajdú Milán, Szöllősi Máté vannak a maródiak listáján.

Ercsi Kinizsi SE (6.)–Ikarus-Maroshegy (3.)

Lieber Károly, az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: – Túlzásokba ne essünk, a gátakat még nem igazán sikerült áttörni vasárnap. Egy viszonylag jól szervezett csapat ellen játszottunk, amely edzőváltás után volt. Megszerezték a vezetést, és ránk jellemzően nagyon nehezen tudunk hátrányban játszani. Azért szerencsére aránylag időben tudtunk egyenlíteni, és a második félidőben sikerült felőrölni ellenfelünket. Nagyon sok helyzetet kihagytunk megint, nem eléggé összpontosítottunk a kapu előtt. Az Ikarus ellen mindenféleképpen küzdelmes mérkőzésre számítok, amely egészen biztosan nehéz lesz számunkra. A játékosok is érzik azt, hogy a lehetőségeink megvannak a mérkőzéseken, de nem tudunk gólt rúgni, és benne van az is sajnos, hogy egyszer-egyszer hátul hibázunk. Az Ikarust jobb csapatnak tartom a miénknél, erősebbek és képességben is előttünk állnak. Ettől függetlenül azért itthon, ahogy a Mórt is megtudtuk verni, próbálunk valami hasonlóval előrukkolni. Tolnai Péter visszatért, a két belső védő viszonylag összeállt, de nem érzem őket százszázalékosnak, bízom benne, hogy gyógyítgatják a mérkőzésig magukat. Ezeket a kisebb gondokat félretéve biztosan megleszünk. Úgy érzem, hogy a számunkra nehezebb csapatok ellen jobban tudunk focizni, mint azok ellen a csapatok ellen, akik papíron könnyebbnek számítanak. A lényeg azonban, hogy rendben legyünk fejben.

Enying (13.)–Martonvásár SK (2.)

Mohai Norbert, az Enying szakosztályvezetője: – A legutóbbi, Mór elleni fellépésünk elég jól sikerült. Ha kicsit jobban tudunk össz­pontosítani a végjátékban, talán mindhárom pont itthon maradhatott volna, de így is elégedettek voltunk. Úgy tűnik, jobban megy az erősebb csapatok ellen hazai pályán. Szükség lesz minden erőnkre most vasárnap is, mert a Martonvásár látogat hozzánk. Csapatuk fiatal, agilis, tettre kész játékosokkal van megtűzdelve. Eddigi eredményeik alapján méltán pályázhatnak bármelyik dobogós helyezésre az idei kiírásban. Persze nem ijedünk meg ettől a kihívástól sem. Amennyiben tudunk megfelelően összpontosítani hátul, és megússzuk kapott gól vagy gólok nélkül, a többit meg fogjuk oldani a középpályán és támadásban. Csak a helyzeteink kihasználásán kellene javítanunk. Szerencsére a játékosok egészségi állapota kielégítő. Jelenleg a vírus miatt napról napra gyorsan változik ugyan a helyzet, de reméljük, mindenkire számíthatunk hétvégén. A csapaton belüli hangulat jó – ez némi pluszenergiát is mozgósíthat a vasárnapi találkozón.

Lajoskomárom (12.)–DUFK SE (14.)

Mosberger Mátyás, a Lajoskomáromi SE ügyvezetője: – Az utóbbi három bajnoki mérkőzésünk minden várakozásunkat alulmúlta, a tizen­nyolc kapott gól kérdéseket vetett fel. Tudjuk, hogy a sorsolás szeszélye folytán lejátszott mérkőzésekből eddig hat alkalommal is idegenben kellett pályára lépnünk, és most eljöhet hazai pályán az immár kötelező javítási lehetőségek ideje. Mentálisan, koncentrációban, hozzáállásban pozitív fordulatra lesz szükség a hétvégi mérkőzésen – minden ellenfelünket tiszteljük –, azonban a vasárnapi találkozón kizárólag a győzelem lesz elfogadható hazai környezetben. Szükséges lesz szerkezeti és személyi változásokat hozni. Czéhmeiszter Attila sárga lapok miatt eltiltott, lehetőséget kaphat azonban a fiatal Gógán Ádám, a sérülésből lábadozó Posta Levente és Szili Balázs. Tudjuk, a DUFK SE fiatal, tehetséges játékosokból álló csapat, nem szabad félvállról vennünk a mérkőzést, minden erőnkkel a győzelem megszerzésére és szurkolóink kiengesztelésére kell törekednünk.

Szabadnapos: Sárosd Kronos Sport (1.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában