Géresi Krisztián góllal vette ki a részét a sikerből

2020.10.12. 19:59

Kétgólos siker itthon

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában a fehérvári fiatalok jó iramú mérkőzésen tartották otthon a bajnoki pontokat.

Krebsz András

A csapatkapitány, Géresi Krisztián (piros-kékben) állította be a végeredményt

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

MOL Fehérvár FC II –Pápai Perutz FC 2-0 (2-0)

MOL Aréna Sóstó, 100 néző, vezette: Sipos Tamás.

Fehérvár II: Kovács D. – Zólyomi, Vágó, Tóth A., Illés (Dékei, 19.) – Dinnyés, Kövesdi – Hajdinger (Rónaszéki, a szünetben), Géresi (Tóth B., 90.), Papp M. – Szabó L. (Molnár M., 29.). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Pápa: Horváth B. – Nagy T., Koronczai, Császár, Böröczky – Baldauf (Németh E., 77.), Zsirai – Kalász, Szilágyi (Bence, a szünetben), Hanzl – Szabó Zs. Vezetőedző: Lengyel Ferenc.

Gólszerző: Szabó L. (13.), Géresi (36.)

A Géresi Krisztiánnal és Kovács Dániellel felálló piros-kékek nem pazaroltak sok időt az ismerkedésre szombat délelőtt, szerencsére ebben a vendégek is partnernek bizonyultak, így a nézők nem unatkoztak az első játékrészben. A találkozó 5. percében Papp Marcell veszélyes centerezése után kaptak a szívükhöz a vendégekért szorítók, majd kisvártatva a másik oldalon alakult ki veszélyes szituáció, ám Dinnyés Olivér jó ütemben vetődött bele egy pápai szabadrúgás-kombináció utáni lapos lövésbe a tizenhatoson belül. A hazaiak védekező középpályása aztán az előrefelé-játékban is jeleskedett: a szeptemberben profi szerződést kapó játékos remek indítását követően Szabó Levente a lesre játszó pápai védők legnagyobb bánatára jó ütemben lépett ki, a hazai támadó a tizenhatoson kívülre futó Horváth mellett eltolta a játékszert, majd az üres kapuba lőtt, 1-0!

A csapatkapitány, Géresi Krisztián (piros-kékben) állította be a végeredményt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Támadásba lendültek a fehér mezesek, két önfeláldozó hazai mentést követően azonban a remekül cselező, kiszorított helyzetből pimaszul a rövid alsót megcélzó Géresi kis híján megtréfálta a vendégek hálóőrét. Válaszul Hanzl a 30 méterről elvégezett szabadrúgásából majdnem kettétörte a felső lécet. Az oldalvonal mellől köténnyel induló Kövesdi óriási szólója végén gólt érdemelt volna, ám a megnyugtató második találatot Géresinek sikerült bevinnie: az első csapatból visszajátszó támadó 20 méterre az ellenfél kapujától tisztán kapott átadás után még igazíthatott is a játékszeren, majd higgadtan a bal alsóba gurított, 2-0!

A második félidőben Toldi Gábor legénysége átengedte a területet a pápaiaknak, akik közel jártak a szépítéshez. Előbb Császár lefejelt labdáját Szabó Zsolt lőtte a kapu mellé, majd Böröczky bombája hiába pattant meg Kovács előtt, a hazai kapus hárítani tudott.

A hét bajnoki óta veretlen fehérváriak a 7. helyre léptek fel, vasárnap a THSE otthonában folytatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában