A tizedik fordulóban rangadókkal telített a hétvége

2020.10.17. 08:00

Hatpontos összecsapás Martonvásáron

A 10. fordulóra készülődnek a csapatok Fejér megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságában. A hétvégi párosításoknál a vendéglátó csapatok vezetőit, trénereit kértük egy kis esélylatolgatásra.

Káldor András

Október 17., szombat, 14.30

Sárosd Kronos S. (1.)–Tó-Vill Kápolnásnyék (6.)

Arany Tibor, a Sárosd Kro­nos Sport vezetőedzője: – Kétségtelenül jó ránézni a tabellára, a tordasi győzelem szívet melengető volt. Ott rettentően nehéz játszani, az pedig külön öröm, hogy sikerült a végjátékban nyernünk. Azonban még mindig azt mondom, hogy a Martonvásár, illetve a Főnix FC elleni döntetleneket nagyon sajnálom. Főleg annak tükrében, hogy a riválisaink is vesztettek már pontot. Túlzottan nem ismerem a Kápolnásnyék csapatát, viszont az eredményeiket látva eléggé rapszodikusnak tűnnek. Otthon vereséget szenvedtek a Lajoskomáromtól, viszont a tabella első felében lévő néhány csapatot már meglepték, így nem tudom, mire számíthatunk ellenük. Megpróbáljuk a saját játékunkat ráerőltetni ellenfelünkre, emellett mi otthon mindig szeretnénk olyan teljesítményt nyújtani, amely a szurkolóink számára is kielégítő, ráadásul hazai pályán még nem szenvedtünk vereséget, csak győzelmeink vannak. Úgy szeretnénk focizni, hogy esélyt se adjunk, de számolni kell a Nyékkel, nem szabad félvállról venni őket, mert az lenne a legnagyobb hiba. A támadójátékunkra nem lehet panasz, jó kvalitású játékosaink vannak, és rendre bizonyítják a tudásukat. Erre alapul a játékunk, minél több helyzetet akarunk kialakítani, és ez általában működik. Ennek megvannak a veszélyei, de próbáljuk úgy összehozni a taktikát, hogy kiküszöböljük azokat a lehetőségeket, amelyekből az ellenfél esetleg gólt tudna szerezni. Hushegyi Csabának a bokája legutóbb megsérült, remélem, hogy a hétvégére rendbe jön, de rajta kívül a keret többi tagja egészséges. Amennyiben szükség lenne rá, az ifiből három-négy játékost bátran fel merek hozni a kispadra vagy akár a kezdőbe is.

Október 18., vasárnap, 14.30

Főnix FC (7.)–Tordas FÉSZ Zrt. (10.)

Pavlik József, a Főnix FC vezetőedzője: – Sárbogárdon azért nem sikerült nyernünk, mert a második félidőben négy helyzetet hagytunk ki, és rúgtunk két kapufát. Egy kicsit úgy érzem, hogy nekünk állt a meccs, de aki nem rúgja be a helyzeteit, az nem nyeri meg a mérkőzést. Ez ilyen egyszerű, ám úgy gondolom, egy pontot megérdemeltünk volna. A Tordas érkezik hozzánk vasárnap, de soha nem az ellenfelet nézem, hanem mindig csak a mérkőzést. A kilencven percet arra akarjuk felhasználni, hogy minél több lehetőséget adjunk a fiataloknak, szeretnénk, hogy eredményesek legyenek. Amennyiben a helyzetkihasználáson tudnánk javítani, akkor sokkal előrébb tartana a csapat. Egyelőre, lekopogom, szerencsére elkerülnek bennünket a betegségek, illetve a sérülések.

Ikarus-Maroshegy (4.)–Bodajk SE (5.)

Borsányi István, az Ikarus-Maroshegy vezetőedzője: – Igazán nem tudom eldönteni, hogy jót tett-e az egy hét mérkőzés nélküli szünet. Egy kicsit lazábbak voltunk, de a visszajelzést igazán majd a mérkőzésen fogjuk meglátni. Kihevertük már a Kápolnásnyék elleni fiaskót. Érdekes volt az a mérkőzés, mert nem egy-két ember játszott rosszul, hanem szinte az egész csapat. Lehet, hogy tudat alatt lebecsülte a gárda az ellenfelet, de a Kápolnásnyék fiatal és gyors együttes, amely lőtt két gólt, és utána már nehéz volt ellenük. Az volt a kérdés ezen a meccsen, hogy ki rúgja az első találatot. Ők rúgták, meg is nyerték a találkozót. A tudásunk alatt játszottunk, sokkal mozgékonyabb és sokkal frissebb volt a Nyék. Megérdemelten nyert, tetszett a játékuk, valamint extra volt a kapusteljesítményük. Néztem vasárnapi ellenfelünk, a Bodajk eredményeit, hazai pályán jól teljesítettek, viszont idegenben már felemás mérlegük van. Még nem tudom, hogy teljes lesz-e a keret, mert ez leginkább a mérkőzés előtt dől el. Egyelőre nem kaptam választ a kérdéseimre, Jámbor Csaba, valamint Horváth Zsolt játéka lehet kérdéses.

DUFK SE (14.)–Ercsi Kinizsi SE (9.)

Dobos László Viktort, a DUFK SE vezetőedzőjét többszöri próbálkozás után sem tudtuk elérni, ezért a vendégcsapat szakvezetője mondta el gondolatait a mérkőzésről.

Lieber Károly, az Ercsi Kinizsi vezetőedzője: – Nagyon szomorú vagyok, hogy pontot kellett menteni vasárnap egy olyan mérkőzésen, amelyen nem lett volna baj, ha le tudtuk volna zárni az elején. Szerencsétlenek voltunk, minden kifelé pattant, minden elakadt, a Kisláng pedig két kontrából betalált. Attól tartottam, hogy össze fogunk esni, de aztán volt a csapatnak tartása. Az volt az egyetlen biztató jel, hogy fel tudtunk állni hátrányból. Kellett volna még a harmadik gól, de sajnos nem jött össze. Jó lenne vasárnap most már egy nyugodt mérkőzést játszani, de félek attól, hogy egy kicsit nagy lesz a teher. Próbálom levenni a csapatról ezt azzal, hogy csak élvezzék a játékot, legyenek könnyedebbek, és játsszanak úgy, mint az edzéseken. A fiúk is érzik azt, hogy adósak a jó játékkal, velünk ellentétben ellenfelünk fiatalokból áll. Kizárólag nekünk van veszítenivalónk ezen a mérkőzésen. Vannak sérültjeink, Horváth Balázs a hétvégén sem tudott pályára lépni, a Kisláng ellen le kellett cserélnem Tolnai Pétert, bár azt mondták, hogy péntekre mindketten rendben lesznek, de ezzel kapcsolatban vannak fenntartásaim. Szinte minden mérkőzésen kártyáznom kell, hogy ki játsszon, ki maradjon ki, ebből a szempontból nézve nagyon nehéz a helyzetünk.

Kisláng (13.)–Lajoskomáromi SE (11.)

Erdei István, a Kisláng vezetőedzője: – Sajnos elfogy­tunk a végére Ercsiben, 2-0 után még volt egy hatalmas lehetőségünk, ha azt berúgjuk, akkor behúzhattuk volna a meccset. Az utolsó negyedórában nagyon beszorított bennünket a hazai csapat, és nem érdemtelenül egyenlített ki. Rászolgáltak az egy pontra, bár mi is nagyon sokat tettünk érte. Az elmúlt két mérkőzésen felfelé ívelő ágba kerültünk, nagyon jót tett nekünk a korábbi egyhetes szünet. Kicsit mindenki rendbe rakta magát fejben, végre tudtunk úgy játszani, hogy Willerding Zsolt, Balogh Zoltán, illetve Juhász Márton játékára is számíthattam. Bodajkon és Ercsiben is biztonságos védekezést tudtunk nyújtani, és ezekből indítottunk gyors kontrákat. A Lajoskomárom ellen ugyanezt a formát kell átmentenünk, most úgy érzem, nagyon egy­ben vagyunk. A védelem rengeteget tett, a középpályások is felnőttek a feladathoz, a támadószekció szintén úgy üzemelt, ahogy én szeretném. Vannak sérültjeink: Dudar Ervin bajlódik már két hete a térdével, valamint Erdei Barnabásnak részleges bokaszalag-szakadása van. Eltiltott játékosunk Dudar Krisztián, akinek ezzel a mérkőzéssel fog letelni a kétmeccses kihagyása. Aminek azonban nagyon örülök, hogy a fiatalok az U19-es csapatból többen már a felnőttek között játszanak, van közöttük 2003-as születésű. Bizakodva várom a hétvégi mérkőzést, nagyon szeretnénk nyerni!

Martonvásár SK (3.)–Móri SE (2.)

Kovács Attila, a Martonvásár SK vezetőedzője: – A Mór ellen az lehet a recept, hogy ugyanolyan stabilan védekezzünk, mint eddig, elöl pedig próbáljuk meg berúgni a helyzeteinket. Az elmúlt hétvégén elég sok volt belőle, a három találatnál akár többet is lőhettünk volna. Szerencsére azonban kevés gólt is kapunk, elképzelhető, hogy ezen az összecsapáson egyetlen találat fog dönteni. A Mór azért rutinosabb, mint mi. Egy-két mérkőzésüket láttam idén, néhány játékost ismerek közülük, úgyhogy megpróbálunk belőlük felkészülni. Lényegében véve az egész bajnokság rapszodikus, látjuk, milyen eredmények születtek, bárki bárkit megverhet, nem lehet biztosra menni. Bízom abban, hogy teljes lesz a keretem a rang­adóra. Nagyon elégedett lennék a mérkőzés lefújásakor, ha jó játékkal, győztesen jönnénk le a pályáról.

December 5., 13.00

Sárbogárd SE (8.)–Enying (12.)

A mérkőzést a vendéglátó Sárbogárd együttesének kérésére halasztották el decemberre, és az őszi idény befejezése után játsszák le.

Szabadnapos: Mányi TK (15.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában