Míg a csapat játszott, edzőjük aranyérmet nyert

2020.10.21. 14:43

Gyolcsos az M60 élén

Miközben a Fehérvár Rugby Club női csapata a 3. női fordulóban szerepelt, addig mesterük, Gyolcsos Ferenc a Masters Országos súlyemelő bajnokságon vett részt, és aranyérmet szerzett.

Káldor András

Gyolcsos Ferenc a súlycsoportváltás után is kiemelkedik a mezőnyből

Fotó: a klub

Mint már azt korábban is megszokhattuk, a Fehérvár Rugby Club nemcsak az egyesület nevével fémjelzett sportágban, hanem a másik szakosztály, a súlyemelés tekintetében is sorra gyűjti be a jobb helyezéseket a különböző országos megmérettetéséken.

Az FRC női gárdája a nagykörösi fordulóban végig higgadt és nagyszerű játékot produkált. Nagyon jól ki tudták használni a helyzeteket és a figurákat is remekül végig tudták vinni, és abból pontokat szeretek. Az egész tornán kemény védekezést és még keményebb támadásokat láthattunk tőlük, mondhatnánk visszatért a kiváló fehérvári támadó és védekező stratégia, amely a korábbi években rendre győzelemre segítette a fehérvári női csapatot. Igaz, abból a csapatból csak Pap Helga maradt, de a fiatalokból álló csapattól kifejezetten elismerésre méltó teljesítményt láthatott a nézőközönség.

A csapat névsora: Kiss Virág, Jakubecz Lili, Oláh Dorottya, Takács Kata, Völgyi Virág (a felsoroltak junior korosztályú játékosok), Bélai Barbara, és Pap Helga csapatkapitány.

Eredmények:

Fehérvár Rugby Club-Kecskemét Honfoglalók 47-0

Fehérvár Rugby Club-Esztergom 19-42

Fehérvár Rugby Club-Honfoglalók 38-0

Gyolcsos Ferenc a súlycsoportváltás után is kiemelkedik a mezőnyből
Fotó: a klub

Közben edzőjük, a klub emblematikus képviselője, Gyolcsos Ferenc a Masters Országos Súlyemelő Bajnokságon egyedül képviselte a szakosztályt. Most a korábbi évekkel ellentétben nem a 109 kg-os súlycsoportban indult, hanem egy súlycsoporttal lejjebb, a 102 kg-osok között is megbirkózott a húszfős mezőnnyel az M 60-as korcsoportban, és az első helyen végzett.

Eredményei: Szakítás 1. fogás 85 kg – sikeres, 2. fogás 90 kg – sikeres, 3. fogás 95 kg – sikertelen. Lökés: 1. fogás 110 kg, a 2. fogás és a 3. fogás is sikertelen volt 115 kg. Összetett eredménye 200 kg új országos csúcs ebben a súlycsoportban.

- A 109 kg-os súlycsoport túlságosan nagy volt nekem, ezért döntöttem a váltás mellett. Nem azért, mintha nem tudtam volna abban versenyezni, hiszen nyertem benne világbajnokságot is, de igazság szerint nem túlságosan jó, ha felesleges súlyt cipel magán az ember. Különösebb gondot nem jelentett a fogyasztás, és nem is kellett aránylag sokat fogynom, mert 104-105 kilogramm körül voltam. – tudtuk meg a versenyzőtől.

Gyolcsos Ferenc természetesen örül az elsőségének, de igazság szerint itthon nincs ellenfele, ez azonban a nemzetközi porondon hátrányt jelenthet számára.

Heti háromszor edz, bár most megfázás miatt a dereka fáj, ez is oka volt annak, hogy három gyakorlata nem sikerült a hétvégén. A tatabányai régiós versenyre készül, de szívesebben lenne ott a hollandiai Eb-n, melyet már kétszer töröltek a koronavírus-járvány miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában