Harmadonként csak egy-egy gólt lőttek

2020.10.18. 22:32

Ezúttal kevés volt a szufla a Titánoknál

Az Erste Liga vasárnapi fordulójában az UTE vendége volt a Titánok csapata, amely a meccs közepéig partiban volt ellenfelével, ám a házigazdáik simán nyertek.

Káldor András

Sok helyzetet kidolgoztak a házigazda újpestiek, Gyenes Dávid kapusnak adtak bőven munkát Fotó: Jani Martin

Fotó: Jani_Martin

UTE–Titánok 6-3 (1-1, 2-1, 3-1)

Vezette: Mach, Pálkövi Zs., Banga, Bedő P.

UTE: Márkus – Horváth A., Stadel, Bodó, Just 1, Vincze P. 1 (1) – Kiss Ph. 1 (1), Selan 1, Ljuducsin 1, Nemes, Vorobjov – Kovács A. (1), Varga A. (1), Fliszár 1, Godó, Rafaj – Kovács S. Vezetőedző: Virág Csaba

Titánok: Gyenes – Dobmayer, McNulty, Almási, Balogh B. 1, Madácsi 1 – Erdély B. (1), Reiter (1), Németh K., Tiainen (1), Jakimcsuk 1 (1) – Kóger B., Hajnal, Csiszer, Sándor-Székely. Vezetőedző: Kasper Vuorinen

Kiállítások: 8, ill. 4 perc

Kapura lövések: 49-18

A találkozó elején nagy nyomást gyakoroltak a lilák, Gyenes Dávidnak több alkalommal kellett bizonyítani formáját. Az első ígérkező lehetőséget a Titánok dolgozták ki, Almási Márk a kapuvasat találta telibe a 7. percben. Majd a 11. percben Kyle Just egy kettő az egyes szituáció után lőtt a hosszú alsó sarokba, 1-0. Aztán másfél perccel a harmad vége előtt első emberelőnyüket belőtték a Titánok, egy jól felépített akció zárásaként Danil Jakimcsuk vette be Márkus Levente ketrecét, 1-1.

Sok helyzetet kidolgoztak a házigazda újpestiek, Gyenes Dávid kapusnak
adtak bőven munkát Fotó: Jani Martin

Az első szünet után góllal nyitott az UTE, a 22. percben Dimitrij Vorobjov szerzett korongot a Titánok kapuja előterében, honfitársához passzolt, Roman Ljuducsin pedig nem hibázott, 2-1. A gól után próbáltak intenzívebb támadójátékot játszani a vendégek, és a második előnyüket is góllal tudta befejezni a percben Madácsi Benedek az elalvó újpesti bekkek asszisztálása mellett, 2-2. A folytatásban Kiss Philip ugyancsak előnyből lőtt egy hatalmas kapuvasat, míg a túloldalon a kiállításából visszatérő Dobmayer Dominik kapott remek átadást, és állt egy az egyben szemben Márkussal, de gyatrán fejezte be a támadást. A hajrában nem tudták a kibekkelni az UTE nyomását, és Vincze Péter Kiss Philip passzát vágta a hálóba, 3-2.

A záró harmad szintén hazai góllal indult, fél perc sem telt el, amikor a szlovén Maks Selan a kék vonalról, váratlanul lövésre szánta el magát, a pakk némileg meglepte Gyenest, és behullott a gólvonal mögé, 4-2. Az Újpest dominált a továbbiakban is, Rafaj Attila is lőtt egy bődületes kapuvasat, a Titánoknak nem jutott arra energiájuk, hogy veszélyeztessék Márkus kapuját. Az 58. percben közvetlen közelről egy véleményes gólt lőttek a lilák, hiszen Gyenes sisakja a lövés után leesett. Előbb érvénytelenítették Fliszár Zalán találatát, majd némi hezitálás után végül mégis megadták, 5-2. Visszajött a remény az 58. percben, Balogh Bence gólja után, majd az utolsó percben levitte kapusát Kasper Vuorinen, és ezt Kiss Philip kis is használta baloldalról, a kék vonalról, 6-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában