Pontosabb lövések

2020.10.20. 11:46

Az utóbbi évek legkiemelkedőbb országos bajnoki eredményét produkálták a Zámolyi Lövészklub versenyzői

A puskás és a pisztolyos szakág képviselői is az elitben végeztek.

Ferencz Balázs

Forrás: Gartai Imre

Az évek során folyamatosan fejlődő zámolyi lőtéren a szakmai munka sem marad el az infrastruktúrától. A Gartai Imre által vezetett Zámolyi Lövészklub az utóbbi évek legjobb eredményt érte el a budapesti, Fehér úti Nemzeti Lőtéren tartott országos bajnokságon. A puskások között Csordás Gergely két egyéni aranyérmet szerzett, de a csapat többi tagja – Farkas Ferenc, Dr. Gartai Imre, Czizel Károly, Deák Lajos – is kiegyensúlyozottan célozták a táblát, Standard puska 30 fekvő kategóriában aranyérmet zsebeltek be, Csordás egyéni elsőségével. Ugyanitt Dr. Gartai Imre ezüstérmet szerzett, Czizel Károly 5. lett. Nyílt ir. kispuskában szerezte Csordás Gergely második aranyát, a csapat 5. lett.

Forrás: Gartai Imre

A pisztoly csapat – Papp László, Pálinkás Lajos, Csordás Gergely, Farkas Zoltán, és Bérces Béla – még ennél is pontosabb volt. Összességében 7 arany, 2 ezüst, 2 bronzérmet és értékes pontszerző helyezéseket gyűjtöttek a zámolyi célratartók. Sportpisztoly 20 lövés kategóriában élen végzett a csapat, Bérces Béla 3. lett, aki a Közp. Gyújt. pisztolyban is bronzérmet szerzett. Pálinkás Lajos két bajnoki címig jutott egyéniben: Gyorstüzelő pisztoly- és 3x20 lövés stand. pisztolyban lett első. 30+30 Standard Pisztoly-versenyben a csapat lett első, Papp László egyéniben második, Pálinkás Lajos a harmadik helyezést érte el. Szabadpisztoly 60 lövésben Papp László a negyedik helyen zárt.

Az ob-n elért pontok alapján a Magyar Sportlövők Szövetsége országos rangsort állított fel. A közel 70 egyesület között a Zámolyi LK pisztolyos szakága az ötödik, a puskás eredményekkel kiegészítve a 9. helyen zárt a klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában