Koronavírus Fejérben

2020.09.23. 11:00

Újabb halasztás a járvány miatt

Az NB III.-ban szereplő Iváncsa KSE elnökével, Baki Imrével beszélgettünk az új idény sikeres rajtjáról, a koronavírus-fertőzésekről és a visszatérés lehetséges időpontjáról.

Kecskés Zoltán

Baki Imre, az Iváncsa KSE elnöke bizakodó, hogy hamar túllépnek ezen az időszakon, és ott folytatják, ahol abbahagyták

Fotó: Varga Luca

Tíz meccs – nyolc győzelem és két döntetlen az iváncsai felnőtt csapat neve mellett, mellyel jelenleg vezetik az NB III. Közép-csoport küzdelmeit a Kecskeméti TE és a Ferencvárosi TC II. előtt. Azonban az elmúlt időszakban őket is utolérte a koronavírus-járvány, ami miatt elmaradt a hétvégi Magyar Kupa-meccsük, sőt mint kiderült, újabb bajnokijuk tolódik.

– Előzetesen az első hat hely valamelyikének megszerzését tűztük ki célul, és ehhez továbbra is tartjuk magunkat, de még túl korai lenne a bajnoki címről beszélgetni! Arra azért mi sem számítottunk, hogy ilyen jól fogunk állni tíz forduló elteltével. Igyekszünk a jövőben is a lehetőségeinkből kihozni a legjobbat. Nagy kérdőjel azonban, hogy a fertőzés mennyire veti vissza a csapatot. Jelenleg öt játékos és egy kiegészítő személy tesztje lett pozitív, ennek okán az egész csapat karanténba került. Az egészségesek egyéni edzést végeznek az otthonukban, míg a pozitívak szigorúan pihennek.

Annyi már bizonyos, hogy a hétvégi Paksi FC II. elleni, idegenbeli bajnoki halasztásra került (október 14, 14.00 órakor pótolják), de a klub elnöke hozzátette, hogy a rákövetkező október 4-i Újpest II. ellen sem szeretnének pályára lépni. Legelőbb, ha minden a terveik szerint alakul, akkor a „Nagy Testvér”, az élvonalban szereplő Újpestet fogadnák hazai pályán, október 7-én az elmaradt MOL Magyar Kupa-meccsen.

Baki Imre, az Iváncsa KSE elnöke bizakodó, hogy hamar túllépnek ezen az időszakon, és ott folytatják, ahol abbahagyták
Fotó: Varga Luca

– A napokban kiderül, hogy az MLSZ hogy dönt. Már egyeztetünk az NB III-as lila-fehérekkel. Elviekben, ha meg tudunk egyezni velük (Újpest II.), akkor a szövetség versenybizottsága is helyt adhat majd az indítványunknak. A tíznapos karantén a hétvégén jár le. Mindenkitől azt az információt kaptuk, hogy ezután elkezdődhetnek a foglalkozások, az edzések. Majd közvetlenül az elmaradt MOL Magyar Kupa-meccs előtt újabb teszt vár az együttesünkre. Bízunk benne, hogy mindenki negatív lesz, és az élet visszaállhat a normális kerékvágásba, a vírus nem szakítja félbe a bajnokságot, mint tette azt tavasszal. Úgy látjuk, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség máshogy áll a helyzethez, mint tette azt az első hullám idején, így joggal bízhatunk ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában