két hete érkezett

2020.09.03. 21:54

Optimista az Alba légiósa

Rövidesen bemutatkozik kék-fehérben Ron Curry, az Alba 27 éves kosárlabdázója. Az amerikai hátvéd pozitív az új szezont illetően.

Horog László

Ron Curry most kezdi megismerni a várost

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Két hete érkeztem, az átállás nem okozott problémát. A szükséges időt karanténban töltöttem, majd megkezdtem az edzéseket. Remekül érzem magam a csapatban, nagyon pozitív vagyok az új szezont illetően. Úgy gondolom, erős, jó szellemű csapatunk lesz. Az utóbbi két évben négy meccset vívtam a Falcóval az Alba ellen, egyszer kaptunk ki Fehérváron, a többi három meccset különösebb gond nélkül megnyertük. Erős csapatunk volt, jól éreztem magam Vasban, ugyanakkor örömmel fogadtam el az Alba ajánlatát.

A kosaras kellemes emlékeket őrzött a fehérvári csarnokról, a Gáz utcában mindig sok néző volt és remek hangulat.

– Amúgy én mindenütt elfogadtam a viszonyokat, szerettem Szlovéniát, Németországot is. A németeknél különösen jó élni és a bajnokság, a Bundesliga is erős. Lettországgal sem volt gond, de túl kevés időt töltöttem ott, két meccsen szerepeltem a BL csoportkörében és három bajnokin tavaly kora ősszel, aztán visszatértem Szombathelyre.

Ron Curry most kezdi megismerni a várost
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az idei nyáron New Jerseyben, az Atlanti-óceánnál, Atlantic City városában rendezett állami, nyári ligában együtt pattogtatott újdonsült fehérvári társával, Frank Turnerrel.

– Ugyanabban a csapatban játszottunk, Frank említette, hogy tárgyal a Fehérvárral, később közölte, alá is írt, aztán engem is megkeresett az Alba. Örülök, hogy ismét együtt kosarazunk. Tavaly sem voltunk messze egymástól, ő Körmenden játszott, én Szombathelyen, a meccsek után sokat beszélgettünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában