Túl van az első bálon

2020.09.13. 21:33

Kismarty-Lechner Gábor a 19. helyen fejezte be élete első WTCR-futamát

A fehérvári autóversenyző, Kismarty-Lechner Gábor a 19. helyen fejezte be élete első WTCR-futamát a belgiumi szezonnyitón.

Ferencz Balázs

Kismarty-Lechner Gábor három autó előtt ért célba F.: wtcr.com

Néstor Girolami nyert a túraautó-világkupa, azaz a WTCR zolderi versenyhétvégéjének első viadalán. Az argentin mögött Thed Björk ért célba, míg a dobogó harmadik fokára a Honda magyar versenyzője, Tassi Attila állhatott fel. Michelisz Norbert (Hyundai) a tizenegyedik, Boldizs Bence (Zengő MS, Leon Cupra) a tizenhetedik, míg Kismarty-Lechner Gábor (Zengő MS, Leon Cupra) a tizenkilencedik helyet szerezte meg. Ezek a tények. Azonban a 43 esztendős székesfehérvári pilóta, Kismarty-Lechner Gábor teljesítménye igazán említésre méltó. A Zengő Motorsport kötelékében másfél évtizede versenyző Kismarty-Lechner nem éppen a fiatalok elsöprő lendületével iramodott meg a WTCR szezonnyitóján, először kígyózott ilyen rangos túraautó-sorozat aszfaltcsíkján.

Kismarty-Lechner Gábor három autó előtt ért célba F.: wtcr.com

A szombati időmérőn Néstor Girolami végzett a tizedik pozícióban, az első, fordított rajtrácsos futamon így ő várhatta az élről a rajtot. Tassi Attila a második rajtsorból indult. A címvédő Michelisz Norbert a 12., a Zengő Motorsportot erősítő Boldizs Bence a 18., Kismarty-Lechner Gábor a 21., míg az ugyancsak zengős spanyol, Mikel Azcona a 19. helyről kezdte nyomni a gázt. A rajt után a Zengő Motorsport pilótái a mezőny utolsó három pozíciójába estek vissza. A harmadik körben Esteban Guerrieri autójából szállt fel sűrű fehér füst, az argentin rövidesen félre is húzódott, és elsőként volt kénytelen feladni a versenyt. Michelisz ennek eredményeképp a 11., míg a Zengő Motorsport pilótái a 19–21. pozícióba léptek előre, majd a hármas nem sokkal később Luca Filippit is maga mögé utasította. A nyolcadik körben Tiago Monteiro Hondája adta fel a harcot, az utolsó előtti körben pedig Jack Yong esett ki.

Girolami első helyét eközben senki sem fenyegette, s magabiztosan nyerte a kiírás első futamát.

– Ahogy arra számítottam, nagyon-nagyon nehéz volt életem első WTCR-futama – fogalmazott a viadal után a 19. helyen célba érő Kismarty-Lechner Gábor. – Az elején próbáltam menni a mezőnnyel, majd valószínűleg a szél­árnyék miatt túlmelegedtek a fékeim. Nagyon szenvedtem vele, ki kell derítenünk majd, hogy ez beállításbeli, vagy vezetéstechnikai kérdés. Nagyon jót autóztam, s a 19. hellyel teljesítettem a célomat, hogy ne legyek utolsó. Az biztos, hogy van még hova fejlődni, ezen az úton szeretnék továbbmenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában