Érdi VSE–Mol Fehérvár FC II.

2020.08.24. 20:42

Túl nagy falatnak bizonyult az Érd

Az NB III.-as labdarúgó-bajnokság 5. fordulójában a több nagy helyzetet is elpuskázó Mol Fehérvár második csapata pont nélkül távozott a rutinosabb érdiek otthonából.

Krebsz András

Földesi Dominik (b) és társai magabiztosan gyűrték le Kojnok Zsoltékat Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Érdi VSE–Mol Fehérvár FC II. 2-0 (1-0)

Érdi sporttelep, 300 néző, vezette: Gáspár András.

Érd: Kertész – Fürjes, Bozsoki, Csiszár, Földesi – Kalmár, Kócsa, Koós – Farkas B. (Honti, a szünetben), Popov (Molnár B., 86.), Kollega (Varga T., 76.). Vezetőedző: Limperger Zsolt.

Fehérvár II.: Rockov – Kojnok, Vágó, Tóth A., Fodor P. – Kövesdi (Szileszki, 76.), Dinnyés, Rónaszéki (Horváth B., 83.), Papp M. – Hajdinger, Molnár M. (Major, 71.). Vezetőedző: Toldi Gábor.

Gólszerző: Popov (43.), Bozsoki (71.).

A megilletődöttség legkisebb jele sem volt látható a fiatal fehérvári játékosokon, amikor kifutottak az eddig veretlen, az első négy találkozójukon még gólt sem kapó érdiek gyepére vasárnap délután. A mérkőzés első húsz percét egyértelműen Toldi Gábor legénysége uralta, Dinnyés, Hajdinger és Molnár is helyzetbe tudott kerülni ebben a periódusban. A játékrész második felében a hazaiak is egyre több életjelet mutattak, habár a nyáron az FK Vojvodina csapatától Székesfehérvárra igazoló szerb válogatott kapust nem sikerült komolyabb próbatétel elé állítaniuk. Két perccel a szünetet jelző hármas sípszó előtt aztán az első ziccerét értékesítette a zöld mezes alakulat: Popov Patrik kapott hajszálpontos átadást a tizenhatos bal oldalánál, a ferencvárosi nevelésű támadó magabiztosan gurított Emil Rockov mellett a hálóba, 1-0.

Földesi Dominik (b) és társai magabiztosan gyűrték le Kojnok Zsoltékat Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

A fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a játék képe, mindkét gárda gólra törően futballozott. Az egyik oldalon a duplázásra hajtó Popov fejelt a keresztlécre, míg a vendégeknél Hajdinger járt közel az egyenlítéshez. Az utolsó negyedórához érkezve egy balról elvégzett szöglet pecsételte meg a lelkesen játszó fehérváriak sorsát, Koós beívelése után Bozsoki Imre döntötte el a három pont sorsát, 2-0. A lefújás előtt a bajnokságban már kétszer is eredményes Papp Marcell járt közel a szépítéshez, ám a 19 esztendős középpályás lövése a keresztlécen csattant.

– Az első játékrészben az történt, amit szerettünk volna. Többször csak a kapussal álltunk szemben, sajnos ezekből a lehetőségekből nem sikerült gólt szereznünk, ami a rutintalanság számlájára írható. Nem kellett lehajtott fejjel hazaballagnunk, hiszen a játékunk jól nézett ki – értékelt Toldi Gábor, a piros-kékek trénere a lefújást követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában