Jung József

2020.08.04. 21:45

Az edzőre emlékeznek

A helyi kötődésű, országosan elismert egykori labdarúgó­edző, Jung József tiszteletére ötödik alkalommal rendeznek labdarúgó-emléktornát augusztus 8-án, szombaton 8.30 órától a sportpályán.

V. Varga József

Sok futballistát kinevelt F.: archív

Tíz utánpótláskorú és négy öregfiúkcsapat csap össze. A sportbarátok a kiváló tréner sírjánál is leróják kegyeletüket. A 2015-ben, 66 éves korában elhunyt Jung József, a Dunaferr korábbi vezetőedzője Szabadbattyánban kezdett, utána Székesfehérváron a MÁV Előre, majd a Videoton következett. A Vidivel 1997-ben országos ifjúsági bajnokságot nyert. Azután Duna menti esztendők jöttek, szakmai és ifjúsági sikerekkel. Tizenegy évet dolgozott a dunaújvárosi labdarúgásban, pályáját a sportiskolánál fejezte be, a nyugdíj után nevelőtanárként dolgozott. Azután visszaköltözött szülő­falujába, s azonnal bekapcsolódott a szabadbattyáni sportegyesület utánpótlásnevelő munkájába.

Sok futballistát kinevelt F.: archív

Pályafutása során olyan játékosokat nevelt ki, mint Bekő Balázs, Simek Péter, Báló Tamás és Csehi Tamás. A fiatalokat, a gyerekeket mindig a labdarúgás szeretetére nevelte, arra, hogy bízzanak a munkában, s szenvedéllyel játsszanak. Ha kell, kínlódjanak, küzdjenek. 17 órától Budapest, Dunaújváros, Szabadbattyán és Székesfehérvár (Videoton) öregfiúk-labdarúgócsapata lép pályára, számos ismert játékossal a soraikban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában