Szelfi a szabadbattyáni zászlónál

2020.07.12. 21:38

Vasárnapi fociünnep Dárdai Pálékkal

A Dárdai Hertha BSC Team játékosait a legkisebb focisták, az ovis aprónép különítménye kísérte a középkezdéshez, a Szabadbattyán KSE vegyes csapatát pedig az U11-es srácok.

V. Varga József

A Hertha-legenda, korábbi szövetségi kapitány Dárdai Pál is pályára lépett Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Benépesült a vasárnap késő délutáni, kora esti fociünnepre a sportpálya, vagy ezer szurkoló volt kíváncsi a gálamérkőzésre. A koronavírus-járvány okozta szigorú kötést egy lazább, görcsöktől mentes oldás követte. Köszönhetően Tóth László, a hazai öregfiúk képviselőjének ötlete nyomán, aki régi barátja, a csőszi származású Bakalár László által került kapcsolatba Dárdai Pállal és baráti csapatával, és hívta meg a gárdát a battyáni vendégszereplésre.

Dárdai Pál az U16-os csapat edzőjeként, valamint utánpótlás-koordinátorként tér vissza a Herthához

Az ünnepélyes megnyitóra felsorakoztak az alakulatok a dobogó előtt, köszöntőt mondott Kovács József, a Szabadbattyáni Községi Sportegyesület elnöke, Szabó Ildikó polgármester, Törő Gábor, a térség országgyűlési képviselője és az ötletgazda Tóth László. Utóbbi kiemelte: legyen ez a nap, július 12-e a jövőben a battyáni sport, a battyáni foci ünnepe!

A hazai csapat összeállítása vegyes képet mutatott, kezdve az ifistáktól a felnőtt csapat játékosaira építkezve, kiegészítve az öregfiúkkal. A vendégegyüttesben pályára lépett Dárdai Pál és három fia – Pál, Márton és Bence –, Szélesi Zoltán, Vincze Ottó, Egressy Gábor, Lisztes Krisztián, Bakalár László és a helyi kötődésű Cvitkovics Péter, valamint több elismert egykori válogatott játékos.

– Hajrá, Roli! – biztatták a népek az NBI-es futballcipőt nemrégiben szögre akasztó Juhász Rolandot, a közelmúlt kiváló válogatott labdarúgóját, a Mol Fehérvár FC visszavonult védőjét, amikor feldedezték a sorok között.

– Nem véletlenül viseli a 21-es mezt – tódították az atyafiak. – Nyerő szám!

A kétszer 45 perc élénk játék mellett, a fair play alapelveinek szellemében zajlott, persze mindez nem tántorította el a vendégeket attól, hogy az első félidőben kétszer is bevegyék a battyániak hálóját. A második felvonásban aztán kinyílt a gólzsák, és végül a Dárdai Pál nevével fémjelzett csapat 7–1-re győzött.

A Hertha-legenda, korábbi szövetségi kapitány Dárdai Pál is pályára lépett Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Jó érzés, hogy szeretnek bennünket országszerte – mondta el lapunknak a mérkőzést követően Dárdai Pál. – Külön öröm, hogy a gyermekeimmel együtt focizhatok, valamint, hogy újra roboghatunk (persze csak megfontoltan) a régi társakkal a pályán. Már ez volt a negyedik meccsünk, amikor időnk engedi, a jövőben is eleget teszünk majd a meghívásoknak. Láttuk, megtapasztaltuk, Szabadbattyánban szeretik a sportot, a focit. Úgy érzem, példát mutathatunk a fiataloknak, hiszen a labdarúgás számunkra szent.

– Örülök, hogy együtt játszhatok pályatársaimmal és az idősebb korosztállyal – fogalmazta meg Cvitkovics Péter. – Előjönnek a régi emlékek, sztorik sorjáznak, persze kellően zrikáljuk is egymást. Dárdai Pál kezdeményezése magáért beszél, havonta egyszer összejövünk, és a gálamérkőzéseken a futball diadalát hirdetjük.

A fociünnepen egy jeles, helyi kötődésű generációra is emlékeztek: fejet hajtottak Borsó Pál, Nagy János, Jung József, Halmai Géza, Varga János, Arany István, Stáczer Attila és Mátrai László emléke előtt. A mérkőzés előtt a csapatok és a szurkolók egy perces néma csenddel adóztak a 76 éves korában elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó emléke előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában