egyre jobb eredményekkel

2020.07.29. 21:59

Országos bajnokságra készülnek az atléták

Igen sűrű lesz az atléták programja augusztusban. Minden hétvégén országos bajnokságokon állnak rajthoz, s a felkészülés a célegyenesbe érkezett. Egyre jobb eredményekkel. Mátó Sára például életében másodszor futotta le a 400 métert 54 másodpercen belül.

Ferencz Balázs

Pásztor Bence nyert ugyan, de nem volt elégedett

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-Archív

A dobók, a diszkoszvetők és kalapácsvetők a Regionális Atlétikai Központban tesztelték formájukat. Összesen 52-en álltak dobóketrecbe, ahonnan az ARAK kiválósága, Pásztor Bence mindegyik érvényes dobására 70 méter fölé repítette a 7,26 kg-os kalapácsot. 71,34 méter volt a legjobb kísérlete, ami biztató annak tükrében, hogy először versenyzett. Nem volt azonban elégedett sem ő, sem edzője, Lévai-Molnár Dóra. Pásztor Bence az országos bajnokságon és a Gyulai Memorialon is javíthat hamarosan.

Az ARAK junior Eb-t megjárt kalapácsvetője, Brandl Lilla 1 méteren belül szórta mind a hat dobását, stabilan teljesített. Zimmermann Lili élete legjobbjával rukkolt elő. Az ifjúsági korú atléta 62,02 méterre javította egyéni csúcsát. Eredményeikkel mindhárman az élen végeztek.

Pásztor Bence nyert ugyan, de nem volt elégedett
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap-Archív

Az egyéb szakág képviselői a budapesti Honvéd-kupa nemzetközi versenyen remekeltek. Mátó Sára két év után ismét 54 másodpercen belül teljesítette a 400 méteres síkfutást. Az inkább gátfutóként ténykedő versenyző az ob-n és a Gyulai Memorialon verseng majd kedvenc számában.

Endrész Klaudia távolugrásban és 100 méteren is edzés jelleggel indult. A távolugrásban ifjúsági olimpiai ezüstérmet nyert Endrész 596 centivel a negyedik helyen zárt, 100-on 12,39-et sprintelt.

400 gáton az ifjúságiak részére ligaversenyt rendeztek, ahol az arakos futók rendre megdöntötték egyéni rekordjukat. Mohai Regina 60,93-mal fölényesen nyerte a számot, Gombolai Nóra harmadik lett 64,93-as egyéni rekorddal. Blaumann Marcell 56,12 mp-cel lett harmadik. Lakatos András 57,78-cal, Nagy Dávid 58,35-tel ért célba. Egyéni csúcsot javított az egykörös távon Enesei Rita is 58,95-tel, valamint idei legjobbjával Zsiga Mónika 58,37-tel kilencedik lett.

Varga Lizandra magasugrásban már a 160 cm-t is megugrotta. Szabó Gréta távolugrásban 534-re javított, Gimesi Kata elsőre 541-et teljesített. Mindketten a válogatott 4x100 méteres váltóban is részt vettek, és futásukkal sokat hozzátettek a staféta sikeréért. Aubermann Olívia hármasugrásban 11 méter fölé szállt, ez is egyéni csúcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában