kézilabdatábor

2020.07.11. 15:00

Mozgás, sportolás kicsiknek Martonvásáron

Ismét sikerrel zárult Martonvásáron a kicsiknek tartott kézilabdatábor. Közel harminc gyerkőc részvételével zajlott a 2016-ban átadott Tóth Iván Sportcsarnokban.

Kecskés Zoltán

Tóth Balázs örül a sikeres gyerektábornak

Fotó: egyesület

2015 óta minden nyáron szerveznek tábort a legkisebbeknek azzal a céllal, hogy megszerettessék a sportágat és toborozzanak játékosokat a következő szezon csapataiba, számolt be a MartonSport ügyvezetője, Tóth Balázs.

– Öt évvel ezelőtt kezdtük a táboroztatást, akkor még nyolcéves gyerekekkel. Nem titkolt álmunk az volt, és azzal a szándékkal is hoztuk létre a MartonSportot, hogy a helyi utánpótlás-nevelésben segítsünk. Így fő feladatunknak tekintjük többek között, hogy kineveljük a helyi kézilabda következő generációját. Lépésenként haladunk. Anno egy csapattal kezdtünk, ma hat együttesünk van a gyerek korosztályban – mondta örömmel a vezető, aki nagyon elégedett a résztvevők hozzáállásával.

Tóth Balázs örül a sikeres gyerektábornak
Fotó: egyesület

– A gyerekek nagyon élvezték az öt napot, sokan azt mondták, ilyen jól még nem érezték magukat. A tábor napközis jellegű volt. Nyolc órától egészen délután négyig foglalkoztunk a gyerekekkel, kaptak kétszeri étkezést, és szinte egész nap mozogtak. Fontosnak éreztük, hogy legyen elméleti oktatás is, melynek keretében megismerhették a kézilabdával kapcsolatos legfontosabb szabályokat, bírói jelzéseket és magát a sportág történelmét, nagy alakjait is. Ezek az eseményeink egyre népszerűbbek, így bízunk benne, hogy minél több gyerek velünk marad az utánpótlás csapatainkban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában