PAFC-Soroksár SC

2020.07.26. 21:34

Meglepő vereség – A végére maradt a soroksári csattanó

Második felkészülési mérkőzését játszotta a hétvégén a Puskás Akadémia FC. Szombaton az NB II-ben szereplő Soroksár SC-t fogadták a Vál-völgyiek a Pancho Arénában.

Kecskés Zoltán

A Puskás Akadémia FC játékosai számtalan helyzetet kialakítottak a mérkőzésen, de a Soroksár jól állta a sarat

Fotó: PFLA

 

Puskás Akadémia FC–Soroksár SC 0-1 (0-0)

Felcsút, Pancho Aréna

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Joao Nunes, Meissner, Deutsch L. – Plsek, Van Nieff, Favorov – Kiss T., Vanecek, Nagy Zs. Csere: Kiss Á. (kapus), Urblík, Spandler, Hadzsiev, Knezevic, Mim, Komáromi. Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Soroksár: Varga Á. – Bene M., Gengeliczki, Valencsik, Pászka – Huszák, Gyömbér – Orosz M., Korozmán, Magyari – Erdélyi L. Csere: Szerető, Lovrencsis B., Derekas, Csernik, Gárdos, Kópis. Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gól: Szerető (79.).

A volt válogatott labdarúgó, Lipcsei Péter irányítása alatt játszó vendégek bátran és olykor veszélyesen is futballoztak, de az osztálykülönbség megmutatkozott a két gárda között. A mezőnyfölényben játszó Puskás Akadémia számtalan helyzetet kidolgozott a mérkőzés alatt, de a végső találatot csak nem sikerült bevinniük, sőt a mindent eldöntő találat, a csattanó is a végére maradt a soroksáriak révén.

A Puskás Akadémia FC játékosai számtalan helyzetet kialakítottak a mérkőzésen, de a Soroksár jól állta a sarat

Egészen a 6. percig kellett várni az első helyzetre. Ekkor a felcsútiak válogatott hátvédje, Nagy Zsolt kapott egy remekbe szabott labdát, amit rögtön a kapura is lőtt, ám labdája centikkel elkerülte a bal alsót. Pár perccel később a topolyai meccs hőse, Kiss Tamás húzta meg a jobb oldalon, centerezésére Artem Favorov érkezett, ám az utolsó pillanatban szögletre mentettek a védők. Fél óra elteltével ismét Kiss Tamás került középpontba: ezúttal ő szerezhetett volna találatot, de az ötös sarkáról Varga Ádám kapuja fölé emelt. A félidő vége felé pedig ismét Nagy Zsolt volt a főszereplő, ám életerős lövését Varga Ádám tornázta ki a léc alól.

A fordulást követően is maradt a Puskás-fölény. Az 52. percben Josip Knezevic emelt futtából a kapu fölé, majd a félidőben beálló Urblík József kínálta meg közel húsz méterről Vargát, ám a soroksári hálóőr újfent résen volt. A 60. percben aztán egy nagyon látványos Urblík-Knezevic összjáték után alakult ki az újabb nagy lehetőség Kiss Tamás előtt, aki a kapu fölé lőtt. Három perccel később Urblík tüzelhetett éles szögből, de lökete a vendégek védőjéről az oldalhálóba vágódott. Hiába a számos nagy helyzet, a 79. percben megszerezte a vezetést a Soroksár Szerető Krisztofer révén, ezzel eldöntve a javukra a mérkőzést: 0-1!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában