Címvédőként vág neki a Dunaújváros

2020.07.30. 20:41

Megkezdődik a kupamenetelés a vízilabdás lányok számára

Pénteken 19.30-kor a DUE-Maarsk Graphics is megkezdi szereplését a BENU Női Vízilabda Magyar Kupa első csoportkörében.

Dévai Nándor Csaba

Gurisatti Gréta (4) és társai győztes nyitányra készülnek

Fotó: mvlsz

A legjobbat hagyták a legvégére, mondhatják a dunaújvárosi szurkolók, hiszen az ötfős B csoport minden együttese túl van már első mérkőzésén. A – Gurisattiékhoz hasonlóan – végső győzelemre is esélyes BVSC meggyőző fölényű sikerrel indított, 19-2 arányban intézték el a Szegedet, míg az Újváros pénteki ellenfele, a Budapesti Honvéd SE szintén komoly pofonba szaladt bele a III. Kerület ellen, 21-10-re győztek az óbudaiak.

Hasonlóan magabiztos sikert várhatnak a Fejér megyei drukkerek péntek este is a hölgyektől, már csak a tavalyi csoportkör Honvéd elleni eredményéből kiindulva: 28-6-ra lépték le fővárosi ellenfelüket. Ahogy azt Mihók Attila vezetőedző egy korábbi interjújában elmondta, címvédőként nem dőlhetnek hátra, hiszen immáron ők a „nagyvadak”, akikre minden együttes feni a fogát.

Gurisatti Gréta (4) és társai győztes nyitányra készülnek
Fotó: mvlsz

– Hosszú felkészülés volt, gyakorlatilag az utolsó meccs óta készülünk a kupára, mivel nem tudtuk, hogy mikor és milyen formában fog folytatódni a versengés – kezdte Mihók az elmúlt időszak értékelését. – Igazából így le sem álltunk teljes mértékben. Természetesen volt egy hosszú időszak, amikor a szárazföldi felkészülésen volt a hangsúly, mert arra volt lehetőség. Ezt picit problémának érzem, mert nem volt igazából összefüggő pihenőideje a játékosoknak, ami később nehéz helyzet elé állíthat minket. Ennek okán beiktattunk néhány nem szokványos edzésnapot is, melyen például körbebicikliztük a Balatont, vagy leeveztünk Hartára Dunaújvárosból a Dunán.

Ezt követően az első hazai mérkőzést augusztus 3-án, a Szeged ellen vívja majd a dunaújvárosi együttes 17 órai kezdettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában