villámárvíz okozta károk miatt

2020.07.14. 12:20

Jótékonysági meccsel segítenek a gyúrói családon

A futballtársadalom ezúttal is segíteni fog. Július 18-án Tordas SE–Bicskei TC jótékonysági mérkőzést rendeznek futballsztárok részvételével a viharban pórul járt család megsegítésére.

Káldor András

Vukmir Dragan, a Bicske vezetőedzője is pályára lép

Fotó: 2060.hu

2020. június 14-én, vasárnap délután ebéd utáni sziesztájához készülődött Gyúrón Kovács Imre és családja. A közeli gazdaságban traktorosként dolgozó 40 éves családfő feleségével igyekezett éppen elcsendesíteni három gyermeküket, amikor hirtelen leszakadt az ég. Éveken át szorgos munkával korszerűsítették a közel százesztendős épületet, amely otthona lett a két tehetséges utánpótlásfocista-fiúnak is, akik a Tordas SE-ben kergetik a labdát. Dániel a közelmúltban már számos különdíjat kapott remek játékáért és a nagy mennyiségben termelt góljaiért. Annak ellenére, hogy a község fő utcájának mentén széles és mély árok választja el az épületet az úttól, ilyen heves viharnak nem tudott ellenállni az ingatlan. Szabályos folyóként gázolt át a telken a csapadékvíz, irdatlan iszapréteget sodorva az egész területre. A kétségbeesett családot végül a katasztrófavédelem egységei menekítették ki az épületből, megelőzve a nagyobb bajt.

A beszabadult víz és iszap szinte mindent tönkretett, totálkáros lett a család két tizenéves, az udvaron álló gépkocsija, a ház teljes berendezése, a vadonatúj konyhabútor, a háztartási gépek nagy része, használati tárgyak, ruházat és a kertben lévő játékok. A megélhetésüket segítő kis gazdaságban közel 300 csirke pusztult el, a műszaki állapotfelmérést követően a család az 1923-ban épült épület elbontása mellett döntött.

Vukmir Dragan, a Bicske vezetőedzője is pályára lép
Fotó: 2060.hu

A labdarúgók azonban úgy voltak vele, hogy segíteni fognak. Az NB III–ban kitűnően teljesítő Bicskei TC együttese a megyei I. osztályban ez évben meghatározó szerepet játszó Tordas SE gárdájával találkozik július 18-án 17 órakor a tordasi sportpályán. A meccsen biztosan pályára lép a Bicske TC – komoly NB I-es múlttal rendelkező – vezetőedzője, Vukmir Dragan, és a Tordas SE vezetőedzője, Korolovszky Gábor, de várható még további meglepetés­sztárok részvétele is, akik a család két tehetséges focista gyermekének, Dánielnek és Leventének példaképül szolgálhatnak. A tordasi és a bicskei sportegyesület pillanatok alatt megszervezte az akciót, a mérkőzésre szóló belépőjegyek is elkészültek már.

A kétszer 30 percre tervezett összecsapásra a két csapat jelenlegi, az új idényre készülő kerete mellett pályára lép több NB I-es tapasztalattal bíró korábbi híresség is Vukmiron és Korolovszkyn kívül, köztük Hidvégi Sándor, aki korábban, 2010/11-ben a Videotont erősítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában