Két feljutó csapat ellen gyakorolt a Vidi II

2020.07.14. 20:30

Jó szolgálatot tett a felkészülési torna

Egy döntetlennel és egy vereséggel zárta a MOL Fehérvár FC II együttese a Tatabányai SC és a PMFC elleni minitornát hétfőn.

Dévai Nándor Csaba

Kiváló edzőpartner volt a piros mezes pécsi alakulat Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Tatabányai SC–MOL Fehérvár FC II 0–0

MOL Fehérvár FC II: Dulka Z. – Rádai, Vágó, Maxim, Kecskés, Zólyomi, Kövesdi, Tóth B., Papp M., Szileszki, Pál M. Cserék: Dala M. (kapus), Tóth A., Hajdinger.

A háromcsapatos torna első mérkőzését a Komárom-Esztergom megyei bajnokság I. osztályának bajnokával, és ezzel mostantól az NB III. Nyugati csoportbeli „osztálytársával” vívták meg a fehérvári fiatalok. Hasonlóan a többi mérkőzéshez, ez az összecsapás is 30 perces félidőkből állt, ez alatt az idő alatt viszont egyik fél sem tudta bevenni a másik kapuját. Érdemes lesz azonban fél szemét az új jövevényen tartania a fehérvári szakvezetésnek, hiszen saját bajnokságát rendkívül meggyőző fölénnyel, 17 pontos előnnyel nyerte meg a tatabányai alakulat – igaz, a koronavírus miatt a tervezett 24 helyett csupán 19 fordulós volt a pontvadászat.

Kiváló edzőpartner volt a piros mezes pécsi alakulat Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

MOL Fehérvár FC II – PMFC 0-1 (0-1)

MOL Fehérvár FC II: Dala – Fodor, Vágó, Tóth A., Illés, Rónaszegi, Horváth B., Menyhárt, Major, Molnár M., Hajdinger. Cserék: Dulka (kapus), Zólyomi, Rádai, Papp M. Vezetőedző: Toldi Gábor.

A második, papírforma szerint jóval keményebb összecsapást az NB III. Nyugati csoportját szintén igen nagy, a Szentlőrinc SE előtt hétpontos fölénnyel megnyerő Pécs ellen vívták Toldi Gábor tanítványai. A baranyai klub erejét jól mutatja, hogy kereken öt évvel azután, hogy az NB I.-ből kizárták őket, és jelképesen sírba is helyezték a pécsi futballt, az augusztusban rajtoló NB II.-ben komoly riválisa lehet majd a szintén ott szereplő Aqvital FC Csákvár együttesének is.

A találkozó során rendre kiütközött a mezőnyben a két együttes közti tudásbeli különbség, ami gólokat tekintve csupán egy alkalommal realizálódott: formás akció végén a tizenhatos bal sarkáról el­eresztett lövés talált utat a hazai kapuba.

A tornát követően Toldi Gábor vezetőedző értékelte a látottakat.

– A felkészülés célját teljes mértékben elérte ez a két mérkőzés, erős csapatok ellen tudtunk két sorral megküzdeni. A Pécs kimagaslott a harmadosztály mezőnyéből, szerintem az NB II.-ben is helytállnak majd, de elsősorban a saját csapatunkkal szeretnénk foglalkozni. Azt láttam, hogy a fiatal társaság maximálisan beleállt a mérkőzésbe, de nyilván látjuk a hibákat, van hova fejlődnünk.

Bő két hét van hátra az NB III.-as bajnokság indulásáig, a szakvezető pedig úgy értékeli, jól haladnak a hangolódással.

– Azt gondolom, hogy ott járunk jelenleg a felkészülésben, ahol kell, építjük a csapatunkat. Sokat változott a csapat, rengeteg távozó volt, míg sok fiatal, 16-17 éves játékos érkezett. Számukra a tapasztalatszerzés hosszú folyamat, de emiatt egyáltalán nem aggódom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában