jéghoki

2020.06.15. 14:30

Szerződést hosszabbított Keegan Dansereau

A vezetőedző Dave Leger, és a támadó Szappanos Dávid visszatérése után a folyamatosság jegyében házon belülről is erősítettek a Dunaújvárosi Acélbikák.

Káldor András

Keegan Dansereau jól érzi magát Dunaújvárosban

Fotó: klub

A jégkorongcsapat a napokban bejelentette Keegan Dansereau szerződéshosszabbítását. A kanadai csatár a legutóbbi szezonban 48 mérkőzésen 61 (25 gól+36 assziszt) pontot szerzett, amellyel Hugo Turcotte-tal párban ő volt a legeredményesebb a piros-fehér együttesben.

A 32 éves hokis 2014-ben érkezett Magyarországra, akkor a Miskolci Jegesmedvéket erősítette, majd egy idényt követően a DAB-hoz került.

Abban a szezonban kiemelkedett a csapatból, 46 meccsen 41 gólt lőtt és 40 gólpasszt osztott ki. Magyar állampolgárságot kapott, majd a kijevi világbajnokságon két góllal debütált, később azonban már nem szerepelt tétmeccsen a válogatottban. Két szezont a MAC Újbuda Ice Hockey Teamben töltött, ahol szintén akkori együttese legjobbja volt. Góljaival és asszisztjaival is kiemelkedett. Újvárosba tavaly nyáron tért vissza.

– Örömmel jelenthetem be, hogy újabb egy évre köteleztem el magam Dunaújvárosba. Már nagyon várom, hogy ismét elkezdődjön a szezon! – mondta a csatár, aki összességében a harmadik dunaújvárosi szezonjára készülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában