támogatják a fiatal sportolókat

2020.06.20. 09:00

Pluszsegítség a fejlődéshez

A MOL Tehetségtámogató Sport pályázatának Fejér megyei győztesei a jövő sikereibe fektethetik be a kapott támogatást.

Dévai Nándor Csaba

A síkfutó Takács Boglárka is a díjazottak között

Fotó: MOL

Egy sikeres sportpályafutás számtalan tényező szerencsés együttállásának az eredménye. Meg kell lennie a kitartásnak, eltökéltségnek, szerencsés esetben Isten adta tehetségnek, na és persze egy támogató környezetnek, mind a család, mind a barátok részéről. Ezekkel egyenértékű a megfelelő infrastrukturális háttér, ami nélkül a globális sportpiacon lehetetlen érvényesülni.

A síkfutó Takács Boglárka is a díjazottak között
Fotó: MOL

A megyéből négy ifjú sportolót, Boldis Csengét, Büki Adél Lilit, Kövesdi Patrikot és Takács Boglárkát támogatja a MOL a 32 millió forintos keretösszegű kezdeményezés révén. A legfiatalabbal kezdve, Kövesdi Patrik 17 esztendős kápolnásnyéki kajakozó, aki először a hazai bajnokságban, majd az Olimpiai Reménységek Versenyén ért el első helyet K1 500 méteren, és aki egy új hajó vásárlására fordítaná majd az összeget. Hasonló csónakban evez a 18 esztendős dunaújvárosi kajakos, Boldis Csenge: tavaly az ifjúsági és U23 gyorsasági Európa-bajnokságon 5. helyen végzett, míg az ORV-n három bronzérmet gyűjtött. A székesfehérvári párbajtőröző Büki Lili szintén mindössze 18 esztendős, ennek ellenére többször szerepelt a felnőtt válogatott tagjaként Világkupa-versenyeken, miközben 3 egyéni és csapat Európa- és világbajnokságokon is szerzett már érmeket. Takács Boglárka az ARAK versenyzőjeként a síkfutók között gyűjtötte az elismeréseket az elmúlt időszakban: Eb- és EYOF-ezüst­érem mellett ifjúsági olimpiai 4. helyet szerzett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában