igyekeznek a pozitívumokra koncentrálni

2020.06.09. 19:45

Olimpiai hetes rögbitornán bizonyíthat a Fehérvár Rugby Club csapata

Csalódást keltő döntés született az országos szövetség részéről, a 2019/2020-as idényt eredményhirdetés nélkül lezárták, feljutók és kiesők nélkül.

Dévai Nándor Csaba

Hamarosan eldobhatják a párnákat, és éles szituációban is küzdhetnek a rögbisek F.: Fehér Gábor (FMH Archív)

Fotó: gaborfeherphoto

Mindez azt jelenti, hogy az első osztályba kerülést célul kitűző fehérváriak is maradnak a második vonalban, ám Antal Benjamin játékos-edző elmondása szerint igyekeznek a pozitívumokra koncentrálni.

Hamarosan eldobhatják a párnákat, és éles szituációban is küzdhetnek a rögbisek F.: Fehér Gábor (FMH Archív)

– Hosszú távon az a célunk, hogy stabil első osztályú csapatunk legyen, a biztos fejlődés szempontjából viszont lehet, hogy hasznosabb, ha maradunk a másodosztályban, mint az állandó liftezés. Jelenleg sajnos túl nagy a különbség a legjobbak és a másodosztály között. A rögbi viszont már nyáron beindul, június 27-én és július 11-én kétfordulós olimpiai hetes rögbitornát szerveznek Kecskeméten, valamint Budapesten. Itt egy osztály indul, úgyhogy a legjobbakkal is találkozhatunk. Kétszer hét perces játékidővel folynak a mérkőzések, ami elsőre kevésnek tűnhet, ám egyrészt a bajnokságban megszokotthoz képest feleannyi, csapatonként 15 helyett hét játékosnak kell ugyanakkora területet lefedni, miközben egy nap van három-öt találkozó a nevező csapatok számától függően. Nagyon örülünk, hogy van lehetőségünk a nyár folyamán rögbizni, hiszen már november óta nem küzdöttünk tétmérkőzésen. Felkészülési mérkőzésen nem vettünk részt, pedig korábban lett volna rá lehetőség, azonban Madarász Viktor edzővel úgy döntöttünk, hogy a két hónapos kihagyás után nagyobb lett volna a sérülésveszély, ami tovább rontana a helyzetünkön. Hosszú kihagyás után kell tehát bizonyítaniuk a vadkanoknak, ami az elvárásokra is rányomja a bélegét.

– A bajnokságot bár eltörölték, a sérültjeink még mindig lábadoznak. Ennek ellenére bízom a srácokban, nagyon motiváltak. Az eddigi évek tapasztalatai alapján bízhatunk egy jó eredményben, ám a tavalyi és tavalyelőtti bronzérmet nagyon nehéz lesz megismételni. Jelen pillanatban az a legfontosabb, hogy játszhassanak a srácok, és senki ne sérüljön meg – én ezzel már nagyon boldog leszek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában