Vízbe ugrottak

2020.06.03. 07:10

Felváltva edzenek a szinkronúszók

Közel három hónap távolmaradás után kedden ismét elkezdődtek az ORKA SE edzései. A helyszín a fehérvári strand szabadtéri úszómedencéje volt – tudtuk meg Molnár Andreától, aki immáron 18 éve oktatja a szinkronúszást a királyok városában.

Kecskés Zoltán

Az OrkaSE szinkronúszói is elkezdték végre az edzéseket, de csupán két pályát foglalhatnak el

Fotó: Egyesület

A világjárvány az elmúlt időszakban igazi erőpróba elé állította a sportolókat, az edzőket és a szülőket egyaránt.

Március 12-ével bezárták a Csitáry G. Emil Uszodát és eleddig online folytak a gyakorlások a négy fal között. Az alkalmazkodás volt a kulcs és mindenki abban bízott, hogy fognak még nyáron klórszagot érezni!

Hogyan élték meg az elmúlt hónapokat?

– Mélyen érintett a koronavírus megjelenése és az általa keltett bizonytalanság. Így főként egyénileg, videós oktatóanyagokkal, játékos feladatokkal (kabala, közös szülői, baráti tréning) próbáltuk formában tartani az utánpótláskorúakat. Úgy érzem, a kialakult helyzet összekovácsolta a csajokat: éretten kezelték a helyzetet, elvégezték a rájuk rótt feladatokat. Reménykedtünk, hogy eljön az az idő, amikor személyesen is találkozhatunk; elérkezett!

Az OrkaSE szinkronúszói is elkezdték végre az edzéseket, de csupán két pályát foglalhatnak el
Fotó: Egyesület

Hogyan telt az első edzés?

– Nagy örömöt láttam a gyerekek arcán, hogy visszatérhettünk. Jó volt végre személyesen találkozni, na meg persze a szárazföldi edzések után a vízbe csobbanni. A motivációval nincsen gond, valamennyien széles mosollyal az arcukon végezték a kűröket és a gyakorlatokat.

Hogyan és milyen időközönként zajlanak az edzések a városi strandon?

– Hétköznaponként 1,5 órát tudunk a vízben tölteni, mindösszesen két pályán. A körülmények nem ideálisak, mivel az összes versenyzőnk már nagyon várta, hogy vízbe mehessen, de sok kompromisszummal tudjuk csak a közel 60 versenyzőnknek biztosítani a vizes edzéseket. Felváltva szállnak a vízbe a junior, az utánpótlás és a gyerek korosztályú versenyzőink. Reméljük, az idő kegyes lesz hozzánk, és meg tudjuk tartani a vizes tréningeket. Bízunk benne, hogy egy kisebb nyári leállás után augusztusban már a fedett uszodában készülhetünk a következő versenyévadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában