Góllal köszönt el a csapatkapitány

2020.06.23. 21:01

A MOL Fehérvár FC remek játékkal, tizenegyesgóllal verte a bajnok Ferencvárost

Az ezüstérmes MOL Fehérvár FC szezonbeli utolsó hazai összecsapásán a már bajnok Ferencvárost fogadta az OTP Bank Liga labdarúgó NB I 32. fordulójában. A csata a presztízs mellett többszörösen is ünnepi volt.

Ferencz Balázs

Juhász Roland könnyek között búcsúzott

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Stílszerű pillanat volt, mikor a sóstói stadion hangszóróiból felcsendült a U2 Beautiful day című dala, mert valóban gyönyörűen alakult a Vidi idei utolsó hazai fellépése. Még szebb lett volna, ha Fradi elleni derbi téttel is bírt volna, mondjuk itt dőlt volna el a bajnoki cím sorsa, de azt már korábban bezsebelte az FTC. Ünnepi hangulatban sétált a gyepre a Fradi, a fehérvári játékosok sorfalat álltak nekik tiszteletük jeléül, bár többeknek a Vidi futballistái közül láthatóan nem volt őszinte a tapsa...

Akkor viszont már az egész aréna tapsolt – a ferencvárosi szurkolókon kívül – mikor a kilenc év után eligazoló Vinícius Paulót köszöntötte Kovács Zoltán sportigazgató, s akkor méginkább zúgott a taps, mikor a két évtized után visszavonuló Juhász Roland elcsukló hangon, meghatódva búcsúzott a szurkolóktól. „Viszlát barátaim!” – szólt zárszóként a MOL Fehérvár FC csapatkapitánya, aki hét és fél évet töltött el a piros-kék klub kötelékében.

Juhász Roland könnyek között búcsúzott
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A fehérváriak kezdtek aktívabban, a pályán már nem tisztelték a bajnokot, a második percben szöglethez jutott a Vidi, sőt Nikolics Nemanja nem sokkal emelt a jobb kapufa mellé. Kisvártatva Petrjak bal oldali betörése után Nego Loic belsőzött 10 méterről, de egy ferencvárosi lábról a kapu mellé pattant a labda. A 9. percben kellett először talajt fognia Kovácsik Ádámnak, Szihnyevics 12 méterről vette célba a rövid sarkot, de a Vidi kapusa leért a labdára. Bő tíz perc telt el, mikor egy kezdőkörbe tévedt madár ellopta a show-t a rangadón. A labda és a játékosok sem zavarták a minden bizonnyal a Sóstóról átröppent szárnyast, aki lebandukolva a pályáról az oldalvonal mellett telepedett le, s onnan szemlélődött. Azt már nem látta, mikor Isael 25 méterről tüzelt, a megpattanó labdát Kovácsiknak vetődve kellett szögletre tolnia. Grófnak csak azért nem akadt dolga néhány minutummal később, mert Civic mentett hatalmasat Hodzic lövésénél.

Többször is padlóra küldhette volna a Vidi a Fradit, de elég volt Juhász találata is
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A 23. percben emelte magasba az RBD drapériáját, melyen a drukkerek megköszönték a 23-as mezben játszó csapatkapitány Videotonért tett erőfeszítéseit. Fél óra telt el, mikor Hodzic a saját tizenhatosától indulva vágott le egy komoly szólót, Petrjakot futtatta aztán, aki centerezett, Nikolics tekerését azonban fogta a Gróf Dávid. Uralta a játékot a Vidi, tetszetősen, lendületesen járatták a labdát a hazaiak. Látszott, hogy győzelemmel akar búcsúzni a csapat hazai közönségétől, de komoly veszélyt nem alakítottak ki a kapu előtt, lecsúsztak, vagy elakadtak az utolsó passzok, vagy elfogyott az erő az átlövésekből. Hodzic 22 méteres kísérlete azért ígéretesen csapódott a bal alsó felé, Gróf éppen szögletre tolta. A sarokrúgás után Heister kezezése miatt büntetőhöz jutott a Vidi, s ítéletvégrehajtónak Juhász Roland állt oda. Persze, hogy nem hibázott, nem hibázhatott, a balra vetődő Gróf mellett lőtt a kapu jobb oldalába a 45. percben, 1-0.

Minden mutatóban felülmúlta ellenfelét a Vidi, nem volt oka cserélni Joan Carrillo-nak, de a vendégek sem változtattak a szünetben. Fordulás után Isael 20 méterről lőtt, Kovácsik szépen védett, s kezdett erőre kapni a Fradi, egy balról érkező beadás nyomán Skvarka zavartalanul, de estében helyezett a kapu mellé. Pompás támadással akarta lezárni a meccset a Fehérvár, Nikolics ete ki jobbra a labdát, Nego középre passzolt, a bevetődő Hodzic azonban mellé helyezett. Az ellentámadásból Szihnyevics iramodott meg, fél métert tévedett a végén. Pátkai lapos lövését Gróf fogta, majd mindkét oldal frissített. A lendület megmaradt a Vidi támadásaiban, Nikolics keresztpasszából Nego a rövidre lőtt egyből, de Gróf hatalmas bravúrral gyűjtötte be labdát.

A hajrá előtt Nikolov 11 méterről gurított a bal kapufa mellé, s a pontatlanság nem szegte kedvét a Vidinek. Az utolsó pillanatokig domináltak, Bamgboye az oldalhálóba lőtt, Stopira kemény lökete Gróf melléről pattant le, így a fehérváriak talán a szezon legjobb játékával, s megérdemelt győzelemmel búcsúztak a hazai közönségtől. Juhász Roland a 89. percben vastaps és egy befutó szurkoló szelfije közepette hagyta el a pályát. Végleg.

 

Jegyzőkönyv

MOL Fehérvár FC–Ferencvárosi TC 1-0 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, 6392 néző. Vezette: Berke Balázs (Kóbor, Márkus)

Fehérvár: Kovácsik – Fiola (Hangya, 89.), Juhász (Muszliu, 89.), Vinícius, Stopira – Pátkai, Houri – Nego, Hodzic (Nikolov, 70.), Petrjak (Bamgboye, 75.) – Nikolics (Futács, 91.). Vezetőedző: Joan Carrillo

FTC: Gróf – Botka E. (Blazic, 72.), Otigba, Frimpong, Civic (Ramadan, 61.) – Sigér (Lodico, 72.), Csonka – Skvarka, Isael (Csontos, 61.), Heister – Szihnyevics (Tokmac, 82.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.

Gól: Juhász (45. – büntetőből)

Sárga lap: Juhász (28.), Pátkai (45+2.) illetve Botka (26.), Isael (41.), Csontos (80.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában