Kis változások a keretben

2020.06.03. 18:02

A Gárdony-Pázmánd NKK nagy része együtt maradt, s minőségi játékosok érkeznek

A koronavírus-járvány időszakát egyéni tréningekkel, majd az utóbbi három hétben kiscsoportos edzésekkel múlatták az időt az NB I/B-ben szereplő Gárdony-Pázmánd NKK kézilabdázói. A felkészülést július közepén kezdi az új csapat.

Ferencz Balázs

Vörös Szimonetta (kékben) marad a Gárdony-Pázmánd NKK együttesében

Fotó: Pesti Tamás / FMH archív

A járványhelyzet miatt több sportegyesület is nehéz helyzetbe került. Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság mezőnyében is akadt, aki nem bírta a megváltozott körülmények miatti megpróbáltatásokat, a Dorog például nem vállalja a küzdelmeket a 2020/21-es idényben. A Gárdony-Pázmánd NKK alakulatánál a stábtagok és a játékosok fizetését is csökkentették, de meg tudták oldani, hogy nem zárták el a csapokat és nem bontottak szerződéseket március 30-ával. Vagyis a jelenlegi működés és a jövő is biztosított a Velencei-tó partján. Ahol már a következő szezon játékoskerete is szinte végleges.

Hatala Virág befejezi az aktív sportot, a kiváló kapus, Nagy Éva Kecskemétre szerződött, s a beállós, Blazsek Alexandra is távozik. Őt már korábban szerette volna vinni az NB I-es Szent István, azonban a második vonalbeli Kispesttel egyesült SZISE a szezon lezárása után nem kereste a gárdonyiakat Blazsek szerződtetésével kapcsolatban. A beállósnak lejárt a szerződése, így nyilván máshol folytatja.

Vörös Szimonetta (kékben) marad a Gárdony-Pázmánd NKK együttesében
Fotó: Pesti Tamás / FMH archív

– Pados Mónika Egerből érkezik, meghatározó lövő, hármas védő poszton lesz bevethető, az Eger erőssége volt sok éven keresztül, korábban pedig játszott a Vasasban is a 28 éves átlövő – kezdte az érkezők bemutatását Virincsik Anasztázia, a Gárdony-Pázmánd NKK edzője. – A korábbi fehérvári játékos, Becséri Kitti visszatér a megyébe, klasszikus irányító, aki legutóbb Tápiószelén játszott. Az NB II-es csapat bajnokiján – ahol ellenfélként szerepelt – már beszélgettünk vele, hogy számítunk rá. Ismerem, hiszen korábban játékosom volt a 27 éves játékos. Jó korban van, s szükségünk volt egy rutinos irányítóra. Kapusposztra a Vasasból érkezik a debreceni junior világbajnokságon aranyérmet szerzett Binó Boglárka. 1999-es születésű, Szombathelyről származó játékos, aki Győrben is több éven át nevelkedett. Pervein Orsolya beállóba érkezik. 2000-ben született, siófoki nevelés, legutóbb Csurgón játszott.

Ugyanakkor a legutóbbi szezont kihagyó kapus, Biró Benita újra edzésbe állt, ő akár az NB II-es csapatban is helyet kaphat.

A koncepció nem változott, bő kerettel dolgozik a Gárdony-Pázmánd, s igyekszik csapatba építeni a fiatal játékosokat. Virincsik Anasztázia szerint a legnagyobb erősítés az, hogy a csapat nagy részét egyben tudták tartani.

A célkitűzésekről még korai beszélni, hiszen az erőviszonyok még csak körvonalazódnak. Az látható, hogy a Vasas és a Kozármisleny erősödött, Dunaújvárosban azonban nagyobb szerepet kapnak a fiatalok az NB I-es felnőtt csapatnál, kérdés, milyen kerettel harcolnak majd az NB I/B-ben.

Július 15-én kezdik a felkészülést a gárdonyi lányok, s az garantált, hogy sokáig nem látnak majd labdát, Poór András erőnléti edző már dolgozik a tréningprogramon. Természetesen idén is tervben van egy külföldi edzőtábor, s felkészülési tornákon is szerepel majd a csapat. Ugyan még nincs konkrét időrend, de minden bizonnyal szeptember második hetén kezdődik a bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában