a következő hetekben megkezdődik

2020.05.26. 16:00

Új, műfüves focipálya épül Sárosdon

A futball szeretete egyik országban sem kérdőjelezhető meg, hovatartozástól független, éppen ezért egy olyan kis településen is fejlesztik a sportágat, mint Sárosd.

Korondy Tamás

Fotó: Pixabay.com

Sárosd Nagyközség Önkormányzata még a tavalyi évben, 2019 őszén nyújtotta be pályázatát a Magyar Labdarúgó-szövetség által kiírt Kedvezményes pályaépítési programra, mely a múlt hét végén sikerrel zárult, így a község önkormányzata és a Nagyközségi Sport Klub Sárosd együttműködésében egy 20 méter széles és 40 méter hosszú műfüves kispálya épülhet meg a Hantosi út 30. szám alatt található sporttelep területén.

Dunkl Gergely polgármester elárulta, a munkaterület átadása már múlt héten megtörtént, és reményei szerint a következő hetekben megkezdődik a pálya építése.

– A Magyar Labdarúgó-szövetség a sportfejlesztési programjában évente 100 pályához igényel TAO-támogatást. Az MLSZ-nél pályázó önkormányzatok és sportszervezetek ötféle pályatípus közül választhattak. Önkormányzatunk a Nagyközségi Sportklubbal együttműködve döntött végül a 20x40 méteres pálya mellett – árulta el Dunkl, majd hozzátette: Sárosd esetében az MLSZ által nyújtott TAO-támogatás mértéke a teljes beruházási költség 90 százaléka, melyhez az önkormányzat biztosítja a maradékot, mely jelen esetben 3,5 millió forint.

A polgármester nyílt levélben mond köszönetet a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, és külön háláját fejezi ki az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának, mert segítségével a 30 százalékról 10 százalékosra csökkentett konstrukcióban valósíthatják meg a beruházást Sárosdon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában