a Fradival küzdenek

2020.05.29. 22:04

Szeretnék megőrizni a veretlenségüket

Az OTP Bank Liga küzdelemsorozata a 26. fordulóval folytatódik közel három hónapos szünet után. A Puskás Akadémia FC vasárnap este 21.05-kor a címvédő és bajnokesélyes Ferencvárost fogadja a Pancho Arénában.

Káldor András

Sós Bence (9) idén már megtréfálta egyszer a bajnokot Fotó: PFLA

Fotó: DOME LASZLO BALAZS

Kevés csapat mondhatja el magáról a 2019–20-as bajnoki idényben, hogy a két mérkőzésen megszerezhető hat pontból négyet elvett a regnáló bajnoktól. Pedig a Puskás Akadémia FC gárdájának mindezt sikerült megvalósítania. Egyrészt a két együttes augusztusi első találkozóján, a 4. fordulóban, melyen hiába vezettek az akkor még az Európa-ligában vitézkedő és erre is fókuszáló tartalékos zöld-fehérek Sztefan Szpirovszki góljával, a folytatásban nagy fölénnyel, 4-1-re nyert a PAFC Urblik József két, valamint Sós Bence és Josip Knezevic találatával. Az pedig semmit nem vont le a felcsútiak kiütéses győzelméből, hogy nem alapcsapatával állt ki Szerhij Rebrov együttese, ugyanis a felcsútiak játékán egyértelműen látszott a győzni akarás, míg ellenfelüknél ennek csupán nyomait lehetett felfedezni.

December 8-án találkoztak a felek másodszor, ekkor a Groupama Arénában tréfálta meg a PAFC riválisát. Igaz, az első félidő a vendéglátóké volt, Olekszandr Zubkov duplájával magabiztosan vezettek, ám az azóta már a szlovák Slovan Bratislava csapatát erősítő Ezekiel Henty ugyancsak kétszer vette be Dibusz Dénes kapuját, elhozva ezzel egy pontot az Üllői útról.

Kis túlzással tehát mumusa a Fradinak a PAFC, kérdés, hogy a hosszúra nyúlt kényszerszünet után is összejön-e Hornyák Zsolt vezetőedző tanítványainak az újabb bravúr.

Sós Bence (9) idén már megtréfálta egyszer a bajnokot
Fotó: PFLA

Mindenesetre a felcsúti labdarúgók bizakodnak, a 26 esztendős holland Yoell van Nieff saját bevallása szerint éppen az FTC elleni emlékezetes első hazai összecsapáson nyújtotta eddigi egyik legjobb idénybéli teljesítményét.

– Mi szerencsések lehetünk, mivel Hollandiában lefújták a további küzdelmeket. Már nagyon szeretnénk játszani, és úgy vélem, készen is állunk. Az eddigi teljesítményemmel elégedett vagyok, de szeretnék még jobb lenni, és alig várom az újrakezdést. Rendkívül motivált vagyok, hosszú játék nélküli időszak után ez az első mérkőzésünk, és mint ilyen, speciális lesz. Hasonló találkozóra számíthatunk, mint a legutóbbi két alkalommal, a lényeg, hogy felkészültek legyünk, ha csapatként játszunk, akkor jó eredményt érhetünk el.

A felcsútiak csapatkapitánya, Hegedűs Lajos az őszi győztes mérkőzésen állhatott kétszázadik bajnokiján a gólvonal előtt, természetesen emlékezetes maradt számára ez a kilencven perc.

– Örömteli volt, hogy ilyen gyönyörűvé varázsolták csapattársaim ezt a jubileumot. Akkor a Fradinak nem akadt sok helyzete, mert nagyon jól védekeztünk, reméljük, most is jól fogunk kezdeni. Jó hangulatú meccsre számítok, pluszmotivációt jelenthet, hogy visszatérhetnek a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában