Kóger Dániel hamarosan kezdi a rehabot

2020.05.21. 19:09

Műtét után lábadozik a Volán kapitánya

Nem tétlenkedett a koronavírus-járvány miatti korlátozások alatt a Hydro Fehérvár AV19 legutóbbi csapatkapitánya, Kóger Dániel. Kés alá feküdt, s már a rehabilitációt tervezi.

Ferencz Balázs

Kóger Dániel az előző szezonban 6 gólt és 14 asszisztot termelt

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A 30 esztendős, 87-szeres válogatott Kóger Dániel februárban, az olimpiai selejtezőn, Not­tingham­ben szenvedett térdsérülést, de hazatérve, térdgéppel játszva, befejezte a klubszezont.

Három héttel ezelőtt Abkarovits Géza megoperálta, egyhetes kórházi tartózkodás után térhetett haza a jégkorongozó. Hamarosan kezdődik a rehabilitációs időszak, a jövő héten már ráállhat a műtött lábára, két hét múlva pedig már aktívabban terhelheti.

Hosszú folyamat lesz a felépülés, amire lelkileg is fel kellett készülnie a csatárnak. Közel hat hónapos rehabilitáció vár a fehérvári nevelésű hokisra.

– Arra összpontosítok, hogy kezdhessem a rehabilitációt, s minél előbb visszatérjek. Elérhető cél, hogy novemberre már játékképes legyek. Ezt persze még sok minden befolyásolhatja, de november környékén játszani szeretnék – jelentette ki Kóger Dániel. – Azonban nem szabad kapkodni, nem szabad siettetni a visszatérést. Türelmesnek kell lenni, s beletenni a munkát a felépülésbe.

Kóger Dániel az előző szezonban 6 gólt és 14 asszisztot termelt
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Ha akart volna, sem tudott volna mást csinálni a vírushelyzet szülte karantén idején.

– A műtét előtt azért nem mozdultam ki a lakásból, mert vigyáznom kellett arra, hogy ne betegedjek meg, majd a teszteket követő műtét után kórházban töltöttem az időt, most pedig itthon fekszem. A szüleim a szomszédban élnek, velük több időt töltünk együtt, a párom is velem van, ugyanakkor olvasok, sorozatokat nézek, a szükséges lábtornát végzem, hogy az izmokat stimuláljam.

A korábbi térdsérülése utáni rehabilitációt Horváth Hajnalkával végezte a válogatott jégkorongozó, s minden bizonnyal most is az Alba szakembere segít majd. De nem egyedül.

– Valószínűleg Hajnvial dolgozom majd együtt, de a Mol Fehérvár FC fizioterapeutája, Bartha Gábor is figyeli a fejlődésemet heti egy-két alkalommal. Tanácsokat ad, konzultál, és a speciális gépek használatában is segítséget nyújt. Reményeim szerint a koncentrált és együttes munkának köszönhetően hamarabb elkezdhetem majd a járást is. Szeretném, hogy mindketten részt vegyenek a rehabilitációmban, mikor megkerestem őket, mindketten segítőkészen fogadtak. Jó kezekben leszek.

Természetesen a nyár közeledtével a jövőre is gondolnia kell egy jégkorongozónak. A Hydro Fehérvár AV19 csapatkapitányának március 31-én lejárt a szerződése a kék-fehéreknél. Nem tudni, hol folytatja Kóger Dani.

– Szerencsétlen helyzet, hogy operáltak, de hamarosan tárgyalunk a jövőről Szélig Viktor generálmenedzserrel. Nem kizárt, hogy maradok Fehérváron, de ez sok mindentől függ. Kérdés, hogy én mikorra leszek játékra alkalmas, s mit szeretne a klub. Biztos egyeztetünk még párszor, mert elsősorban Székesfehérváron szeretnék játszani. Hiszem, hogy pár évig még olyan formában tudnék hokizni, amivel segíthetem a csapatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában