Fehérvár Rugby Club

2020.05.03. 20:48

Kontakt nélkül, de újra edzhetnek

A tavaszi bajnoki fordulókért epekedő Fehérvár Rugby Club háza táján is újraindulhat az élet a hét során.

Dévai Nándor Csaba

Sem eső, sem sár, sem vírus nem állhat az útjukba Fotó: egyesület

Az első osztályba visszavágyó fehérvári férfi rögbisek az edzések újraindításával már megtehetik az első lépést a feljutás felé, a bajnoki kiírásra azonban még várni kell. A jelenlegi helyzetet Antal Benjamin játékos-edző értékelte.

Sem eső, sem sár, sem vírus nem állhat az útjukba Fotó: egyesület

– Kedden minden korosztály számára újraindulnak az edzések, szigorú egészségügyi körülmények között. Ezek közül a legfontosabbak, hogy az öltözőben egyidejűleg legfeljebb négyen tartózkodhatnak, egymás vizéből tilos inni, a szülők és kísérők pedig nem várakozhatnak a klubházban az edzések során. Ezenfelül az eddigi menetrenden is változtatni kellett, hogy ne csússzanak egymásba a befejeződő és kezdődő tréningek, ami szintén nagyobb „tömeggel” szokott járni. Szakmailag a legnagyobb változást az jelenti, hogy a szövetségi közlemény értelmében a kontakttal járó gyakorlatokat, fogást, tolongást nem végezhetjük – így a korlátozás feloldásáig világszínvonalon fogunk megtanulni passzolni. Ami a bajnoki folytatást illeti, egyelőre nincs kitűzött időpontja az első tavaszi fordulónak, csupán annyi információt osztott meg a szövetség, hogy minden egyesületet az edzések folytatására biztatnak. A játékosok hozzáállásával az online edzések során nem volt probléma, viszont így is kérdés, hogy milyen formában térnek vissza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában