Két fehérvári találat közül

2020.05.22. 20:16

Erdély Csanád gólját választották az osztrák jégkorong-bajnokság legszebb találatának a 2019/20-as idényben

Bár a szezon nem úgy alakult a fehérvári hokicsapat számára, ahogy azt a játékosok, a vezetőség, vagy a szurkolók remélték, hiszen a rájátszásba kerülés nem jött össze, egyéni címek terén voltak pozitívumok az idény során, elég csak Mihály Ákos és Szita Donát A hónap fiatalja díjaira gondolni.

Dévai N. Csaba

Erdély Csanád megbolondította védőit

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Utóbbi fiatal játékos aztán még egy fronton felkeltette az osztrák bázisú liga érdeklődését, hiszen Villach ellen szerzett gólja – Andrew Yogan, Tim Campbell és Erdély Csanád találatai mellett – a szezon végeztével Az év gólja címért is megmérkőzhetett. Az egyenes kieséses rendszerben kihulló találatok után a fináléba két fehérvári találat érkezett, Szita mellett Erdély Csanád szólógólját találták még erre méltónak a szurkolók.

A közönségszavazást követően végül Erdély találatára került a képzeletbeli korona, így a 24 esztendős csatár számára egy pluszelismeréssel zárult a szezon.

Erdély Csanád megbolondította védőit
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Nem gondoltam volna, hogy idáig el fog jutni ez a gól, főleg azért, mert rengeteg tényezőnek kellett összeállnia ahhoz, hogy így végig tudjam vinni a korongot, amiből aztán végül a gól született – nyilatkozta Erdély. – Azzal, hogy a döntőbe két fehérvári gól jutott, már nyertünk. A végső győzelem mellett ugyanakkor annak is örültem, hogy négy vagy öt fehérvári gól is ott volt a válogatásban. Úgy gondolom, hogy a csapat mellett a legnagyobbat a fehérvári közönség nyerte, akik minden egyes párosításnál aktívak voltak, és megmutatták, hogy nemcsak szezon közben, hanem a szezonon kívül is ők a legjobbak.

Az viszont, hogy a jövőben mely alakulatok ellen szerezhetnek – szó szerint – szépségdíjas találatokat a fehérvári csatárok, nagyban függ a koronavírus-járvány gazdasági és egészségügyi hatásaitól. Legutóbbi hírek szerint a cseh HC Orli Znojmo jelezte, hogy támogatóik pénzügyi kiesései miatt visszavonják jelentkezésüket a következő idényre, és majd csak a 2021/2022-es szezontól térnének vissza az osztrák bázisú ligába. Így hiába érkezett 12. csapatnak a Bratislava Capitals, úgy tűnik, ismét páratlan számú csapattal indul majd az idény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában