fkc

2020.05.04. 20:51

Egyéni képzések a kézikapusoknak

Szakanyagokat és statisztikákat tanulmányoz, továbbá várja az első edzést Sugár Tímea, az FKC kapusedzője.

Horog László

A siófoki edzőtábort idén is meg kívánják tartani Fotó: a szerző

Ahogy a korábbi esztendők során, ezúttal is lesznek távozók és érkezők az Alba FKC női kézilabdázóinál, a kapus Mistina Kitty Békéscsabán folytatja pályafutását. A fehérváriak játékosai egyelőre otthonukban, egyéni edzésekkel készülnek, Deli Rita vezetőedző és az erőnléti tréner, Gál Bence útmutatásai alapján. A kapusok munkáját pedig a korábbi klasszis kapuvédő, Sugár Tímea felügyeli.

Sugár Tímea idén is tervez kapustábort

– A klubnál nem csak felnőtt hálóőrök vannak, 16 utánpótlás korú kapussal rendelkezünk, ők a hazai szövetség útmutatásai alapján gyakorolnak, online edzéseken. Természetesen én sem unatkozom, tanulmányokat írok, meccseket elemzek, kapus statisztikákkal foglalkozom. Remélem, júliusban már teljes csapattal tréningezhetünk, valamint a bajnokság is elkezdődhet szeptember elején, de biztosat senki nem tud – mondja Sugár Tímea kapusedző.

A siófoki edzőtábort idén is meg kívánják tartani Fotó: a szerző

Hozzáteszi, immár hat éve tart kapustábort június végén, reméli, az idei sem marad el. Fiúk és lányok egyaránt látogatják a nyári foglalkozásokat, a legfiatalabb kézis 9 éves volt, de akadnak felnőttek is. Az évek során többen bemutatkoztak az NB I-ben, valamint az utánpótlás válogatottban, tavaly 36 hálóőrrel dolgoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában