Több jelölt is

2020.05.23. 08:00

DAB-díj-esélyek több kategóriában

A Magyar Jégkorong Szövetség az idény végén több kategóriában is megválasztja a mögöttünk hagyott, ám a koronavírus-járvány miatt be nem fejezett jégkorongszezon legjobbjait. A jelöltek között több újvárosi hokist is találunk.

Káldor András

Fotó: pixabay.com

Az Erste Liga Mr. Spirit díj kategóriában a Dunaújvárosi Acélbikák 33 éves csapatkapitánya, Azari Zsolt kapott jelölést. A támadó a karrierje során a gárda színeiben 485 Erste Liga-mérkőzésen lépett pályára, melyeken 507 pontot gyűjtött. A Liga alapítása óta az Acélbikákat képviseli, 2012-ben és 2013-ban is tagja volt Erste Ligában a bajnokcsapatnak. Elhivatott, példa értékű hozzáállását évről évre bizonyítja, mind a meccseken, mind az edzéseken.

Azari Zsolt, az Acélbikák kapitánya
Fotó: A klub

A Legjobb Kapus díjra a kanadai hálóőrt, Garret Hughsont jelölték, aki a kanadai egyetemi bajnokságból érkezett Újvárosba. Első profi idényében az Acélbikák idei teljesítményének egyik legfontosabb láncszeme volt. Mind a 36 alapszakaszmeccsen, továbbá 8 középszakaszmeccsen ő kezdett a kapuban, az alapszakaszmeccseken 1438 lövésből 1346-ot kivédett, ez összesen 93,60 százalékot jelent. Mindemellett hat gól­passz is fűződött a nevéhez. Fiatal kora ellenére rendkívül erős karaktert mutatott, és szinte emberfeletti módon az összes mérkőzésen a ketrec előtt állt, és nem is akárhogyan.

A Mr. Fair Play díj jelöltjei között találjuk Németh Pétert, aki a Fehérvárral bajnok is volt, majd az UTE, a Budapest Stars, az FTC és egy svédországi idény után 2015 óta szerepel Dunaújvárosban. Az Acélbikák helyettes csapatkapitánya, aki társai szerint a fair play szellemét betartva edz és éli az életét. A szezonban 46 meccsen 11 kisbüntetést kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában