medencébe csak Budapesten ugorhatnak

2020.05.06. 21:20

A fehérvári öttusázók a szövetség szervezésében a fővárosban bonyolítják úszóedzéseiket

A modern pentatlonistáknál az idei versenyszezon nem indult el.

Horog László

Málits István is a fővárosba jár úszni Fotó: HL

A januári fedett pályás viadalt megtartották, ám a márciusi, szintén fővárosi, szabadtéri országos bajnokságot a viadal kezdete előtt két nappal lefújták, a folytatásban a VK-viadalokra, ötkarikás kvalifikációs erőpróbákra sem került sor. Az uszodákat bezártak, ezért ezt a tusát nem gyakorolhatták az öttusázók, illetve csak azok, akiknek otthon van megfelelő medencéje. De ez nem gyakori a sportágban. A csoportos tréningek is megszűntek, egyénileg futottak a versenyzők a szakvezetők útmutatásai alapján.

Málits István is a fővárosba jár
úszni Fotó: Horog László / FMH

Lassan visszatérhet az élet a megszokott mederbe, medencébe viszont csak Budapesten ugorhatnak. Az úszásra a fővárosban kerül sor, a hazai szövetség, a MÖSZ gyorsan lépett, megszervezte, hogy az élversenyzők az egyik budapesti uszodában – a szabályok betartásával – hetente 2-3 alkalommal csobbanjanak. Az Alba Fehérvár két olimpikonja, Kovács Sarolta és Demeter Bence mellett a szintén válogatott kerettag, a tavalyi Eb-n váltóban bronzérmes Málits István, továbbá az Alba ÖSE ötkarikás kvótáért küzdő versenyzője, Alekszejev Tamara is a kiemelt csoport tagjaként a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokhoz tartozó uszodában készülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában