Otthoni edzéseket végeznek a férfiak és a nők is

2020.04.13. 18:19

Martonvásári mentális kézilabda-tréningek

Minden csapat oszlopos tagja, sőt egyik alappillére a technikai vezető, aki a mindennapok ügyes-bajos dolgai mellett a játékosokban is tartja a lelket. Erre pedig különösen nagy szükség van a jelenlegi járványügyi helyzetben. Ilyen tisztséget tölt be Dobos Péter a Martonvásári Kézilabda Sport­egyesületnél, aki tájékoztatta lapunkat az SE jelenlegi életéről.

Kecskés Zoltán

A Süle József Kézilabda Emléktornán még mozgásban volt a martoni és az ercsi férficsapat Fotó: Martonvásári KSE

– Természetesen minket is mélyen érintett a koronavírus megjelenése és az általa keltett kétségbeesés. Március első hetében nagy volt a bizonytalanság az edzések és a fordulók megtartása körül – kezdte Dobos Péter. – Sokáig az is benne volt a pakliban, hogy zárt kapus meccsek lesznek a Fejér megyei férfi- és női bajnokságban egyaránt, de a Martonvásári Kézilabda Sportegyesület vezetősége, óvva játékosait az esetleges fertőzés veszélyétől, úgy döntött, eláll a mérkőzésektől, vállalva ezzel akár a büntetést is. Végül a Magyar Kézilabda-szövetség március közepén bizonytalan ideig felfüggesztette a bajnokságot, majd április 9-én beszüntette.

Beszéltünk a kézilabdázók fizikai-lelki állapotáról is, akik a Tóth Iván Sportcsarnok március végi bezárásával leginkább otthonukban kénytelenek készülni.

A Süle József Kézilabda Emléktornán még mozgásban volt a martoni és az ercsi férficsapat
Fotó: Martonvásári KSE

– Az egészségügyi előírásokat követjük, így a játékosaink otthon, személyre szabott edzéstervek alapján tartják formában magukat, természetesen folyamatosan konzultálva az edzőjükkel. Mivel a kézilabdázás többszörösen összetett sport, játékosaink elsősorban funkcionális tréningeket végeznek, amelyek a testet egészként kezelik. Nagyon hiányzik már nekik a személyes kapcsolat, ezért igyekszünk a kommunikációt fenntartva mentálisan is erősíteni őket ebben a helyzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában