Béreket csökkentett a Kohász

2020.04.20. 23:16

Dunaújvárosban reagáltak a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre

Komoly lépésre szánta el magát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia. Az élvonalbeli együttest is működtető utánpótlás-műhely 50 százalékkal csökkentette munkavállalói bérét.

Ferencz Balázs

Megszorításokkal élt a DKKA a szorongatott helyzetben Fotó: LI

Fotó: Makovics Kornél

A klub közleményben adott tájékoztatást a kialakult helyzet generálta intézkedésekről.

„…a DKKA Nonprofit Kft. vezetése a lehetőségeket felmérve hozott döntéseket a 2020. április, május, valamint június hónapokra vonatkozóan. Célunk a következő időszakban a társaság működésének fenntartása a rendelkezésre álló pénzeszközök racionális és takarékos felhasználásával, a munkatársak megtartása, valamint a majdani újrakezdés előkészítése – áll az ügyvezető, Mátyás Gábor közleményében, melyben köszönetet mond minden munkatársának, akik vállalták a szerződések közös megegyezéssel való módosítását, s az 50 százalékos fizetéscsökkentést.

Megszorításokkal élt a DKKA a szorongatott helyzetben Fotó: LI

„Mindössze négy munkavállalónk nem fogadta el a felajánlott változtatást, velük a klub szerződést bontott, köszönjük szépen eddigi munkájukat, és további sok sikert kívánunk nekik! Bízunk benne, hogy néhány hónap múlva ismét megindulhat a munka, elkezdődhet a felkészülés a 2020/2021-es szezonra. Terveink szerint a jövőbeni lehetőségekkel élve új időszámítás kezdődhet a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia életében, mely sok örömet tartogathat majd számunkra!” – fogalmaz Mátyás Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában