zajlanak az egyeztetések a valódi F1-es szezon beindítására

2020.04.20. 23:02

A sógoroknál kezdődhet a vb

Miközben egyre több, a száguldó cirkuszban szereplő pilóta csatlakozik a virtuális nagydíjakhoz, addig a színfalak mögött folyamatosan zajlanak az egyeztetések a valódi F1-es szezon beindítására. A legfrissebb hírek arról szólnak, hogy a július első hétvégéjén rendezendő Osztrák Nagydíjjal indulhatna el.

Kecskés Zoltán

Lewis Hamilton hatszoros világbajnokként várja a szezont F.: TH/MW

Fotó: TumbaszHedi

A terv egybecseng az osztrák alkancellár, Werner Kogler kijelentésével, miszerint kormányának nincs ellenére, hogy nézők nélkül rendezzék meg a spielbergi futamot. A királykategória 71. idénye márciusban rajtolt volna Ausztráliában, ám az első szabadedzés megkezdése előtt lefújták a koronavírus veszélye miatt.

Lewis Hamilton hatszoros világbajnokként
várja a szezont F.: TH/MW

Hasonló sorsa jutott a járvány terjedése okán a bah­reini, a vietnami, a kínai, a holland, a spanyol, a monacói, az azeri és a kanadai futam is. A versenynaptárban a június végi, francia nagydíj következne, ám miután a napokban újabb szigorításokat jelentettek be az országban a tömegrendezvényekre vonatkozóan, így ezzel sem számolhat a száguldó cirkusz. Eljutottunk végül a július 5-i ausztriai futamhoz, amely a legfrissebb tervek szerint a szezon nyitánya lehet, amit a július 19-i Brit, majd az augusztus 2-i Magyar Nagydíj követne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában