Kész tervekkel állnak már a folytatásra

2020.04.01. 21:23

A koronavírus átírta az éves kézilabdaprogramot

Az Európai Kézilabda-szövetség közzétette a koronavírus-járvány miatt hozott, Eb- és vb-selejtezőkkel, valamint az európai kupamérkőzésekkel és versenyekkel kapcsolatos döntéseit.

Káldor András

Az elképzelések szerint valamennyi elmaradt vagy áprilisra, májusra és júniusra tervezett mérkőzést lejátsszák június 1. – július 5. között, a férfi és női BL Final4 és a férfi EHF-kupa Final4 később kerül sorra. A budapesti DELO Women’s EHF Final4 tervezett új időpontja 2020. szeptember 5–6.

Az EHF döntése értelmében áprilisban és májusban sem kerülnek sorra a szervezet égisze alatt zajló versenyek mérkőzései, ugyanakkor a jelenlegi tervek szerint számos európai kupa- és válogatott találkozót rendeznek júniusban és július első hetében.

– Az elmúlt napokban nyilvánvalóvá vált, hogy tavasszal sem lehet mérkőzéseket rendezni, hiszen az ember­életek védelme az elsődleges. Mindenki reméli, hogy a nyár elején már újra pályára léphetnek a sportolók. Amennyiben ez lehetségessé válik, az EHF döntése értelmében az európai kupa- és válogatott szezon meghosszabbodik, sor kerül minden sorozat nyolcad- és negyeddöntőire, illetve a hátralévő női Európa-bajnoki, valamint férfi világbajnoki selejtezőkre, majd a nyár végén, illetve az ősz elején a Final4-okra, így szeptember első hétvégéjén a tervek szerint a budapesti DELO Women’s EHF Final4-ra is. Ezek a napok és hetek mindenkit nagy kihívások elé állítanak, nyilván a sportolóknak, szakembereknek és nekünk, versenyszervezőknek is meg kell majd találnunk a módot, hogy ha újrakezdődhet a sportélet, akkor a körülményekhez képest felkészültek legyünk.

A Final4 kapcsán folyamatosan egyeztetünk az EHF-fel, az európai kupákban szereplő csapatainknak és a válogatottjainknak mindenben segítünk, hogy a különleges helyzetből, amennyire lehetséges, az egész magyar kézilabda jól jöhessen ki. Ha sorra kerülhetnek a mérkőzések, a júniusi időszak mindenki számára megterhelő lesz, klub- és válogatott szinten – nyilatkozta lapunknak Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség székesfehérvári származású főtitkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában