öttusa

2020.02.03. 20:37

Az esztendő fő megmérettetése

Június végén és július elején kerül megrendezésre az öttusázók Európa-bajnoksága.

Horog László

Tóth István elnök és Sárvári László ügyvezető dolgozik az anyagi helyzetet illető probléma megoldásán Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A korábbi évek hagyományainak megfelelően ezúttal is a hazai szövetség és az Alba Volán SC közösen szervezi a felnőtt Európa-bajnokságot, a kontinensviadal adott időközönként visszatér a koronázóvárosba. Két éve, 2018 nyarán Európa-bajnokságot, tavaly pedig világkupa-viadalt bonyolítottak Fejérben. Fél év múlva a kontinens legjobbjai ismét megjelennek Fehérváron, az ötkarikás kvalifikáció addigra ugyan lezárul, ám a színvonal garantált, hiszen mindenki megméretteti magát a tokiói olimpia előtt.

– Számunkra a legfontosabb dolog, hogy két versenyzőnk rendelkezik ötkarikás kvótával, minden remény megvan arra, hogy Fehérvárt és Magyarországot képviselik Tokióban. Több, fiatal tehetségünk – például Kalincsák Eszter, Szarka Luca, Tamás József – sérüléssel bajlódott az elmúlt évben, minden jel arra mutat, hogy felépültek, a felkészülés zökkenőmentesen alakul, bizakodva várják a tavaszi viadalokat. De a legfontosabb természetesen Demeter Bence és Kovács Sarolta felkészülése az olimpiára – nyilatkozta Tóth István

klubelnök.

Hozzáteszi, igyekeznek mindent feltételt biztosítani, ugyanakkor nem titkolja, anyagi gondokkal küzdenek.

Tóth István elnök és Sárvári László ügyvezető dolgozik az anyagi helyzetet illető probléma megoldásán
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

– Olyan megnövekedett költségeink vannak, mint például az uszoda bérleti díja, ami jelentősen megemelkedett a korábbi évekhez képest. Továbbá a versenyzői és edzői létszám is nőtt – ami egyébként örömteli –, ami plusz terheket ró a klubra. A bevételeink csökkentek, korábbi támogatóinkkal még nem kötöttük meg az idei évi szerződéseket, ebből adódóan az anyagi helyzetünk egyelőre bizonytalan. A klub és a szakosztályok vezetői mindent megtesznek, hogy gond nélkül átvészeljük az elkövetkező hónapokat. Ez a jelenben költségcsökkentéssel jár.

A hétvégén véget ért szezonnyitó, a budapesti fedett pályás viadalon Málits István szerepelt egyedüli volánosként, sajnos nem jutott döntőbe. Demeter Bence ugyan rajthoz állt a magyar fővárosban, de nem a pentatlonisták, hanem a négytusázók versenyén, és ott az első helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában