Sárga színek domináltak az ob-n

2020.02.10. 19:00

Az ARAK sárga-fekete trikóban versenyző serdülői hat érmet szereztek

Egy arany-, két ezüst- és három bronzérmet zsebeltek be az ARAK Utánpótlás Akadémia U16-os serdülői a fedett pályás országos bajnokságról. A medálok mellett számos döntős helyezést is elértek a fehérvári atléták.

Ferencz Balázs

A fiúk 4×200-as váltója szállította az ARAK aranyát

Fotó: ARAK

Azután, hogy egy héttel korábban az újonc korosztály váltói sikerrel vették az országos bajnokság akadályait, a serdülők stafétái is remekeltek. A 4×200 méteres váltófutásban a fiúk Kertész Torda, Kovács Zsombor, Trenka Ádám és Mészáros Balázs alkotta négyesét egyetlen staféta sem tudta befogni. Aranyéremmel térhettek haza a Bregyóba. A lányok mezőnyében az ARAK két váltót is indított: a 2005-ös születésű Mészáros Luca, Bodnár Lili, Antal Hanga és Ritter Lola alkotta váltó szoros versenyben a második helyen, a fiatalabb serdülőkből álló „B” váltó (Hujber Zsófi, Füki Anna, Palánkai Szonja, Langmár Kata) pedig az előkelő 5. helyen végzett a 17 csapatot felvonultató, igen erős mezőnyben.

A fiúk 4×200-as váltója szállította az ARAK aranyát
Fotó: ARAK

Az egyéni számok tengerében Mészáros Luca nyújtott kiemelkedőt. A 60 méteres sprint befutójában csak egy hajszállal kapott ki a győztestől, ezüstérmet nyert. A döntő másik arakos résztvevője, Hujber Zsófia fiatalabb serdülőként bejelentkezett a jövő évi dobogóra, ugyanis most az ötödik helyezettel azonos idővel a 6. helyen ért célba. Mészáros Balázs 300 méteren, Trenka Ádám távolugrásban, Bodnár Lili pedig ötösugrásban állhatott fel a dobogóra, kis szerencsével fényesebb medált is kaphattak volna a bronznál. Az atlétikai országos bajnokságok legnépesebb mezőnyét hozza minden esztendőben a serdülő korosztály, így az ARAK versenyzőinek eredményei még inkább felértékelődnek.

Kevéssel marad le a dobogóról, így negyedik helyen végzett Antal Hanga távol-ugrásban, Trenka Ádám 300 méteren. A rövidebb sprintszámban Mészáros Balázsnak is csupán 0,02 mp hiányzott a negyedik pozícióhoz, célfotó alapján lett ötödik. Az ötösugró lányok nyolcfős döntőjébe négy fehérvári atléta jutott be: Bodnár Lili bronzérme mellett Grabecz Hanna 5., Ritter Lola 6., Langmár Kata 7. helyen zárta a viadalt. A számtalan egyéni csúcsot és remek helyezést elérő székesfehérvári atlétákat Babos Rita, Olasz Tamás és Borsányi Zoltán készítette fel a versenyekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában