Új vezér a felsőház élén

2020.02.12. 22:27

A Dunaújvárosi Acélbikák legyőzték a címvédő FTC-Telekom csapatát

Fantasztikus mérkőzésen győzte le a címvédő FTC-Telekom gárdáját a Dunaújvárosi Acélbikák együttese.

Dévai N. Csaba

Sikerrel támadták Arany Gergely kapuját az újvárosi csatárok

Fotó: Dunaújvárosi Acélbikák

Az idei kiírás egyik, ha nem a legnagyszerűbb első harmadát produkálták az Acélbikák, akik fél perc elteltével Azari Zsolt révén szereztek vezetést, 1-0.

Jara Pulli két perccel később egalizálni tudott, ám a 8. percben nemhogy döntetlen volt az eredmény, kétgólos hazai előnynek örülhetett a publikum: előbb Hugo Turcotte, majd Keegan Dansereau volt eredményes, 3-1. A 11. percben aztán Tóth Gergely kiállítása éppen, hogy letelt, mikor Somogyi Balázs éles szögből szerzett újabb pazar gólt, 4-1.

Sikerrel támadták Arany Gergely kapuját az újvárosi csatárok
Fotó: Dunaújvárosi Acélbikák

Az újvárosi fieszta-hangulatot egy Tóth Adrián-gól igyekezett lehűteni, ám erre is érkezett válasz hazai oldalról: Kovács Bronson Zoltán lövése mellé nyúlt kissé Arany Gergely, 5-2.

Hatalmas nyomást helyezett Hughson kapujára a Fradi a második játékrész legvégén, emberelőnyben pedig sikerült feltörni a hazai védelmet: Pulli ért el mesterhármast, 5-3.

A záró felvonásban is állta a sarat becsülettel Hughson és az újvárosi védelem, a legvégén bekapott egy gól pedig nem változtatott a tényen: átvette a vezetést a DAB a felsőház tabelláján, 5-4.

Jegyzőkönyv

Dunaújvárosi Acélbikák–FTC-Telekom

5-4 (5-2, 0-1, 0-2)

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 950 néző.

V.: Nagy A., Pálkövi, Muzsik, Korbuly.

DAB: Hughson – Kovács B. 1 (2), Vuorijarvi, Azari 1, Dansereau 1 (2), Mazurek (1) – Hüffner, Lendák, Gebei (1) G., Somogyi B. 1 (1), Turcotte 1 (1) – Dósa, Hruby (1), Németh P., Pinczés O., Silló – Baker, Ráduly, Gulácsi, Subotic, Tamás. Vezetőedző: David Leger.

FTC: Gól: Pulli 2, Tóth A., Kulmala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában