Kézilabda

2020.01.20. 21:34

Kiszolgáltatott helyzetben az Alba FKC

A fél­időben még döntetlen volt az állás, fordulás után jobbak voltak a házigazdák az MTK–Alba Fehérvár KC női kézilabda-bajnokin. A fővárosiak 36-30-ra nyertek.

Horog László

Sugár Tímea kapusedző szerint a védekezés nem működött

Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

Az MTK gyorsan ellépett, ám az első félidő derekán a látogatók visszajöttek a meccsbe, sőt, a vezetést is átvették. Az első játékrész zárásakor 17-17 állt a táblán, ami meg is felelt a játék képének, a szünet után elhúztak a vendéglátók.

A fehérváriak vezetőedzője, Deli Rita szerint a második harminc percben mutatott játék miatt nem volt esélyük.

– Az első félidőben még vissza tudtunk kapaszkodni, aztán nagyobb előnyt szerzett az MTK, nem volt esélyünk a pontszerzésre. Fiatal csapatomnak nagyon nehéz dolga lesz az idény hátralévő részében – közölte a szakvezető.

Sugár Tímea kapusedző szerint a védekezés nem működött
Fotó: Horog László / Fejér Megyei Hírlap

A fehérváriaknál kevés volt a jó teljesítmény, a nyolcszor eredményes Mendy, valamint a két szélső, az egyaránt ötször eredményes Szarka és Töpfner nyújtott átlag felettit.

– Amit az első félidőben megvalósítottunk, a másodikban nem sikerült – jegyezte meg Sugár Tímea kapusedző. – Az MTK gyakorlatilag lövőedzést tartott ellenünk, megtalálta a helyzeteket átlövésekből és betörésekből. A védelem nem működött megfelelően, kapusaink sokszor kerültek kiszolgáltatott helyzetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában