vízilabda

2020.01.12. 22:33

Jól kezdtek a magyar lányok

A Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával és Vályi Vandával felálló női vízilabda-válogatott erődemonstrációt tartott a Duna Arénában a 34. LEN Vízilabda Európa-bajnokságon a horvátok elleni 25-6-os győzelemmel.

Korondy Tamás

Kiütöttük a horvátokat az első meccsünkön Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Fotó: Szigetváry Zsolt

Magyarország–Horvátország 25-6 (5-1, 7-2, 7-1, 6-2)

Az erőviszonyokat a legjobban talán a fogadóirodák számai mutatták meg – a déli határszomszédainkra 18-szoros pénzt fizettek, ha győznek, míg a magyar lányokra nemes egyszerűséggel nem volt lehetőség sem fogadni.

Keszthelyi Rita két góljával indult a találkozó, majd a dunaújvárosi Garda Krisztina is feliratkozott mellé a góllövők listájára (3–0). A 6. percben tudott először eredményes lenni a piros-kék csapat, ekkor már 5–1 volt.

Kiütöttük a horvátokat az első meccsünkön
Fotó:
MTI/Szigetváry Zsolt

A második negyedet két-két gól indította mindkét válogatottól (7-3), majd zsinórban 4 gól után már 11-3 volt az eredményjelzőn a nagyszünetben.

Ezt további öt magyar gól követte (16-3), majd 19-4-el fordultak az utolsó etapra a felek, ahol hatot lőve, és csak egyet kapva végül kiütötték a horvátokat, a vége 25-6.

Mind a három újvárosi lány gólt szerzett – Garda Krisztina és Gurisatti Gréta 3-3, míg Vályi Vanda 2 góllal vette ki a részét a válogatott első párharcából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában