FVSE

2020.01.23. 21:19

Előrelépnének tavalyhoz képest a fehérvári vízilabdások

A téli szünet végéhez közelítenek a vízilabda OB I/B-ben szereplő Fehérvár Vízilabda SE játékosai, hamarosan számot adhatnak arról, hogyan sikerült a felkészülési időszak.

Dévai N. Csaba

Február 1-jével újabb kihívások következnek a pólósoknál

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A másodosztály A csoportjában, a tízcsapatos tabella 9. helyéről várhatja a folytatást a fehérvári egyesület, amely eddigi tíz mérkőzése során két győzelem és egy döntetlen mellett hét vereséget számlált. Az elmúlt hetek munkáját Gyöngyösi János, az együttes vezetőedzője értékelte számunkra.

– Javában tart a felkészülés, összesen két hét szünetet tartottunk karácsony táján. Most a Téli Kupában indulunk, ahol eddig egy győzelmünk és egy vereségünk van (9-12 a Sportliget és 22-8 a BVSC-Zugló ellen – a szerk.), szombaton pedig a Zempléni VK-val mérkőzünk meg. Nagyon várjuk a tavaszi szezont, amely során a legfontosabb tényező az lesz, hogy a közvetlen riválisok mind Fehérvárra jönnek majd, a Dunakanyart, a Kaposvárt és az Egert – akikkel mindig nagy csatákat szoktunk vívni – mind hazai medencében fogadhatjuk. Minden mérkőzésre készülünk természetesen, de ezek azok, ahol mindenképpen pontot, pontokat kell szereznünk.

Február 1-jével újabb kihívások következnek a pólósoknál
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Február 1-jén, szombaton a 4. helyen álló Vasas SC otthonában nyitja meg a tavaszi szezont az FVSE, amely alakulat tartogathat meglepetéseket.

– Alapjában véve is egy erősebb csapatról van szó, de az sem mindegy, hogy kik ugranak medencébe. Náluk játszik Steinmetz Ádám, akit olimpiai bajnokként, több száz válogatott- és OB I-es mérkőzéssel a háta mögött senkinek nem kell bemutatni. Tavaly volt egy mérkőzésünk a Vasassal, amikor négy góllal kaptunk ki, Ádám pedig éppen négy gólt lőtt. Természetesen ez vízilabda és nem matematika, de annyi biztos, hogy bár minden tiszteletünk az övé, ha ő nem játszik, az nagyban megnöveli a győzelmi esélyeinket.

Az idény kezdetéhez viszonyítva nem történt változás a keretben, így ugyanazzal a jól ismert brigáddal küzdhetnek a kitűzött célokért.

– Amennyiben az említett hazai mérkőzések jól alakulnak, akkor lesz esélyünk bekerülni a „középházba” a középszakasz során, így idén nem a kiesés elkerüléséért kellene majd játszanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában