Négymeccses vereségi sorozatban a Volán

2020.01.13. 22:28

Egyszerű a képlet: be kell lőni a helyzeteket

A 9. helyről való elmozdulás reményében lépnek jégre kedd este a Hydro Fehérvár AV19 hokisai.

Dévai Nándor Csaba

A rekordbajnokkal néz majd farkasszemet a Fehérvár Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nem sikerült megszakítani az újabb rossz sorozatát a Fehérvárnak vasárnap a sereghajtó Dornbirn ellen, hiszen bár 37-19-es kapura lövési mutatót sikerült kialakítani, a vendégek helyzeteiket könyörtelen módon kihasználva 3-1-es sikert arattak. Kedden, az alapszakasz utolsó előtti mérkőzésén sem számíthat könnyű 60 percre a Raktár utcai nézősereg, ugyanis az idén 35 találkozójából tízet(!) kapott gól nélkül lehozó Klagenfurt érkezik majd, amely együttes a Znojmo sima, 4-0-s legyőzésével hangolt.

– Számos helyzetünk volt a Dornbirn ellen a gólszerzésre, és ezekből csak egyet sikerült értékesítenünk. Ezen a mutatón mindenképpen javítanunk kell, hogyha egy olyan erős csapat ellen szeretnénk győzni, mint amilyen a Klagenfurt. Nem titok, valóban nehéz időszakon megy keresztül a csapat, bár meg kell próbálni pozitívnak maradni, és azon dolgozni, hogy a kialakított helyzetek góllá érjenek. Mindez nagyban függ a játékosok önbizalmától, ha ott van a lehetőség, be kell vágni a korongot a kapuba, ezt az ösztönt kell ismét megtalálnunk a jégen. Emellett fegyelmezett játékra lesz szükségünk, nem engedhetünk emberelőnyös szituációkat az ellenfél részére – nyilatkozta Hannu Järvenpää vezetőedző.

– Vasárnaphoz képest elöl és hátul is javulnunk kell, ha győzni szeretnénk – ezt már Stipsicz Bence, az együttes hátvédje nyilatkozta. – A Klagenfurtnak nagyon gyors csatárai vannak, akik hatékonyan tudnak védekezésből támadásba kapcsolni, valamint két ponterős védőjük is van. Emberelőnyben kifejezetten veszélyesek, úgyhogy mindent meg kell tenni a kiállítások elkerüléséért.

A rekordbajnokkal néz majd farkasszemet a Fehérvár
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A statisztikailag 6. legjobb emberelőny mellett – a Volán a 7. – emberhátrányos védekezésben az első helyen áll a KAC, akik 86,8 százalékos hatékonysággal semlegesítik az ellenfél emberfóros helyzeteit – úgyhogy ezen szituációk során is kettőzött erővel kell küzdeni a gólszerzésért. Pedig kellenének nagyon a gólok, a pontok pedig még inkább, hiszen a középszakaszra kiosztott bónuszpontok mértéke nagyban befolyásolja egy alsóházi csapat esélyeit a rájátszás elérésére, a Fehérvárnak pedig már csak a 8. hely elérésére maradt matematikai esélye. A keddi siker elérésében minden jel szerint a frissen igazolt finn védő, Kalle Kaijomaa is segítheti majd a Volánt, akinek szerződtetésére Jonathan Harty, Szabó Dániel, majd Mike Caruso kiesése után volt szükség a vezetőség részéről.

A Klagenfurt elleni mérkőzés kedden, 19.15-kor kezdődik az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában