Majdnem sikerült

2019.12.03. 22:43

Helytállt Fejér megye válogatottja, bronzéremmel távoztak

Idén az MLSZ Fejér Megyei Igazgatósága adott otthont a megyei amatőr labdarúgóválogatottak Dél-Közép Dunántúli Regionális Tornájának.

Káldor András

Helytállt Fejér megye válogatottja, bronzéremmel távoztak Fotó: KRI

Fotó: NAGY NORBERT

A hétvégén, szombaton és vasárnap Székesfehérváron a Mol Aréna Sóstó edzőpályáin a házigazda Fejér megye csapata mellett Budapest, illetve Baranya, Somogy és Tolna megyék legjobbjai találkoztak, és körmérkőzéses formában, kétszer 30 perces mérkőzéseken döntötték el, hogy mely csapat jut tovább a most hétvégén, december 7–8-án Lipóton megrendezendő országos döntőbe. A tornának kettős célja volt, egyrészt a soron következő bajnoki idényre való felkészítés elősegítése, valamint a 2020/21. évi UEFA Régiók Kupáján való indulási jog eldöntése. Fontos, hogy a megmérettetésen csak és kizárólag amatőr státuszú labdarúgók szerepelhettek, akik korábban megyei I. osztályú felnőtt mérkőzésnél magasabb rangú hivatalos bajnoki mérkőzésen nem léptek pályára, vagy valaha akár egyetlen alkalommal is hazai vagy külföldi nemzeti nagypályás labdarúgó- bajnokság élvonalbeli mérkőzésén szerepeltek. Ez már csak azért is nagy jelentőségű, mivel néhány éve történt meg, hogy egy korábban a REACban játszó, profi játékos kapott helyet Budapest csapatában, és ez éppen elég volt ahhoz, hogy a megyénk válogatottja elleni eredményüket megsemmisítsék. Fejér megye válogatottjának felkészítéséért Balogh Zsolt a megyei I. osztályú bajnokságban élen álló Gárdony- Agárdi Gyógyfürdő vezetőedzője felelt, segítője pedig Oláh Attila volt.

Helytállt Fejér megye válogatottja, bronzéremmel távoztak Fotó: KRI

Az Erdélyi – Ujvári, Klémán M., Balogh Á. (Jerzsabek), Balogh P. (Radács) – Oláh, Mód, Andróczi (Hushegyi), Parádi – Cziklin, Cseh összeállítású csapatunk először Somogy megyét legyőzte (2-0) Klémán Máté és Balogh Ádám találataival, ám a folytatásban Tolna megye ellen már nem ment annyira, és 3-0-s vereség lett a vége. A 3. fordulóban Budapest válogatottját Balogh Patrik 37. percben elért góljával gyűrték le, míg a záró összecsapáson a végső győztes Baranya megyei válogatott nagy csatában 1-0-ra győzni tudott. Ezzel Fejér megye két győzelem mellett két vereséggel a harmadik helyen zárt Baranya, valamint Tolna megye mögött. – Ugyan nem várt vereséget szenvedtünk szombaton Tolna megyétől, de arattunk két szép győzelmet, és az utolsó pillanatig esélyünk volt arra, hogy továbbjussunk. Baranya megye válogatottjával ki-ki meccset játszottunk, ők végül nyertek, és mehetnek Lipótra. A csapat helytállt, a szakvezetők mindent megtettek a sikerért – tájékoztatta lapunkat Bor Dezső, a Fejér megyei válogatott csapatvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában