Sikeres évet búcsúztattak

2019.12.17. 08:15

Hatvankilenc versenyzőjét, és a klub szakembereit köszöntötte az ARAK

Hagyományos karácsonyi évzáróját tartotta az Alba Regia Atlétikai Klub a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban. Több száz gyerek, fiatal sportoló tapsolhatott az egyesület sikeresen szereplő atlétáinak, akiket ez alkalomból a színpadon köszöntöttek.

Káldor András

Csoportkép a díjazottakkal – 69 kupát osztott ki az ARAK a sportolók között

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A karácsonyi időpont egyáltalán nem véletlen: igazi nagy családként jön össze ilyenkor a fehérvári atlétika közössége. Az esti programot a Vox Mirabilis kórus vezette fel, az alkalomhoz illő, karácsonyi dalokból álló összeállítása is emelte az est fényét.

- Akkor, amikor visszagondolunk arra, hogy mi van a teljesítmények mögött, amelyeket ezen az évzárón díjazunk, mindig az jut eszembe, hogy gondoljuk egyszer végig, hogy kik dolgoztak meg ezekért a sikerek. Nemcsak a sportolók, hanem azok, akik tettek azért, hogy ezt az ünnepet megülhessük, hogy dicsérhessük a tanítványainkat, és büszkék lehessünk rájuk. A legfontosabb köszönet a szülőknek jár, akik rendkívül sokat tesznek versenyzőinkért. Természetesen az iskolai oktatókat, a pedagógusokat is ki kell emelni, akik segítettek arra, hogy erre a pályára álljanak. De feltétlenül szót kell ejteni az edzőkről is, akiknek az áldozatos, és szakértő munkája nélkül nem lehetne ünnepelni. Köszönet jár a támogatóknak, akik nélkül ezt a szervezetet nem tudnánk működtetni. A legnagyobb köszönet a városnak, a várost képviselő vezetőknek jár, mert felismerték az erőt ebben a közösségben és hihetetlen áldozatokat hoznak azért, hogy ilyen körülmények között lehessen versenyezni, dolgozni. – emelte ki Hirt Károly az ARAK Atlétikai Klub elnöke beszédében.

Csoportkép a díjazottakkal – 69 kupát osztott ki az ARAK a sportolók között
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

- Öt évvel ezelőtt elindultunk egy olyan úton ahol elsősorban utánpótlás neveléssel foglalkoztunk. Ezt a célt is tűztük ki magunk elé, ezért lettünk utánpótlás akadémia. Ezek a célok szépen lassan, ahogy a versenyzők eredményei javultak változtak, és ma már ott tartunk, hogy azért küzdünk és dolgozunk együtt a város vezetésével, hogy azokat az értékeket, akik nemcsak a mi értékeink, hanem nemzeti értékek, itt tudjuk tartani Székesfehérváron. Sokat kell ezért még dolgozunk, de én azt hiszem, hogy ez a közös cél, illetve az akarat, és tudás, amely versenyzőinkben benne van, az elég lesz ahhoz, hogy még szebb eredményeket érjünk el. – tette hozzá a klubvezető.

Természetesen nem maradhatott el a legjobbak köszöntése, díjazása sem. Hatvankilenc ARAK-atléta szerzett valamilyen érmet az idei országos versenyeken, igazolva, hogy a magyar utánpótlásban továbbra is a legjobbak között van a fehérvári műhely. Kilenc versenyző vett részt világversenyen a klubot képviselve – Mohai Regina, Csókás Nikolasz, Brandl Lilla, Pásztor Bence, Siskó Zsófia, Szabó Dániel, Endrész Klaudia, Takács Boglárka, valamint az Év Junior atlétanője Mátó Sára – vehette át Hirt Károlytól a teljesítményükért járó díszes serleget.

Nemcsak a versenyeken elért eredményei miatt van nagyon fontos szerepe a fehérvári sportban az ARAK-nak, hiszen csaknem az összes általános iskolával kapcsolatban állnak, a legkisebbektől kezdve több száz gyermek mozog a centrumban, az AKTIV pedig idén már tizedik évadában versenyeztette a fehérvári iskolákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában