jótékonykodnak is

2019.12.01. 14:00

Ez sokkal több, mint jégkorong

A Hydro Fehérvár AV19 jégkorongcsapata idén is több jótékonysági rendezvényben, illetve akcióban vesz részt az adventi időszak során.

FMH

Kóger Dániel csapatkapitány adventi mezére is lehet majd licitálni Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A négy „pontból” álló jótékonysági akcióterv legrégibb pontja a Polgárdi-Tekerespusztai Otthonnal való együttműködés, amelyet idén is segít majd a klub. Gál Péter Pál, a Fehérvár AV19 SC elnöke elmondta, a több mint két évtizedes kapcsolat a klub számára is megtisztelő, és mindig nagy öröm az ott dolgozók munka- és az ott lakók életkörülményeinek javulásához hozzájárulni. Elmondta továbbá, hogy a december 8-i és 10-i hazai mérkőzéseken fognak megvalósulni azok a játékos feladatok, illetve egyéb aktivitások, amelyeken keresztül a szurkolók segíthetik a kezdeményezést. A tekerespusztai intézmény megsegítésére eredetileg három mérkőzést tervezett a klub menedzsmentje, ám a december 1-jei mérkőzésen befolyt adományokat végül egy székesfehérvári család, és az ő Hanna nevű két éves gyermekük segítésére ajánlják fel, ezzel hozzájárulva leukémia ellen vívott harcához.

Kóger Dániel csapatkapitány adventi mezére is lehet majd licitálni
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Tavaly nagy sikert aratott, így idén is megrendezik majd az adventi sütiakciót, amely során a játékosok, kiváltképp a légiósok és párjaik készíthetik el hazájukra jellemző édességeket, melyeket aztán becsületkassza módon vásárolhatnak meg a szurkolók. Érdemes lesz felkeresni a standokat a december 20-i mérkőzésen, ugyanis a finom ételek beszerzése mellett a hajléktalan, illetve hátrányos helyzetű édesanyákat felkaroló székesfehérvári Anyaotthont támogathatják a kilátogató szimpatizánsok. Az Adni jó kupán is részt vesz, az idei évben már egyesületi szinten a Volán, és ahogy az egyesület elnöke elmondta, különösen nagy öröm volt, hogy a játékosok maguktól érezték ennek a fontosságát, cselekedetükkel bizonyították, hogy Fehérváron ez a klub több, mint egyszeri hokicsapat.

Sipics Tamás, a névadó Hydro Extrusion Hungary Kft. képviseletében azt mondta, kifejezetten fontos volt a támogatói szerződés megkötésekor, hogy a klub – az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan – élénken részt vegyen a közösség segítésében, a társadalmi felelősségvállalásban.

Szintén tavalyi kezdeményezés az adventi mez, a karácsonyi motívumokkal ellátott dresszt pedig a december 20-i, 26-i és 30-i mérkőzésen viselik majd a játékosok – ezt követően licitre bocsátják azokat, szintén jótékonysági céllal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában