A holtszezonban is folyik a munka

2019.11.20. 11:00

Együtt marad a mag az Enthronersnél

Magyar bajnokként és HFL-győztesként zárta a 2019-es évet a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapata, ám nem kiugró eredményeket várnak az együttestől: fenntartható, sikeres modellt építenek a First Fielden.

Dévai N. Csaba

Látványos jelenetekből idén sem volt hiány, emellett pedig az eredmények is szépen jöttek Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nagyszerű mérkőzéseknek lehettek szemtanúi az ország első amerikaifutball-pályájára, a First Fieldre kilátogató fanatikusok az idei esztendőben, hiszen a magyar bázisú Hungarian Football League, illetve az osztrák negyedosztály küzdelmeiben is részt vevő Koronázók nem egyszer gálázva gyűjtötték be mindkét versenyben az első helyet. A magyar bajnokságban ugyan volt egy „rázósabb” időszak, ám akkor az amerikai vezetőedző, Jim Ward hamar rendezni tudta játékosai fejében a dolgokat, a gárda pedig visszatért a győzelem útjára. Az együttes jelenlegi helyzetét Pál Tibor Kornél, a Fehérvár Enthroners értékelte.

Budilov komoly erősítést jelenthet majd a védelemben
Fotó: Enthroners

– A legfontosabb fejlemény, hogy a külföldi erősítéseink közül Jim Ward vezetőedzőn kívül Jebrai Regan is biztosan marad az együttesnél, megtörtént a szerződéshosszabbítás. Timothy McGee és Ryan Tuiasoa helyzete egyelőre még nem tisztázott, utóbbi játékos számára Németországból érkezett ajánlat, de mindkettejüket szívesen látnánk jövőre is a csapatban. Mike Wallace-szal nem hosszabbítottunk, viszont a helyére keresünk újabb amerikai játékost. A magyar játékosok közül egyedül Horváth Péter helyzete kérdéses, őt Győrből keresték. Érkező oldalon Szabó Dániel csatlakozott már az együtteshez, aki a magyar vonalat erősíti, de a linebacker (védőjátékos) Sergii Budilovval is sikerült megegyeznünk. Ő korábban játszott Miskolcon, Nyíregyházán, legutóbb pedig a Kijev Capitalsnél, úgyhogy hatalmas rutinnal rendelkezik. Kapcsolatban vagyunk további játékosokkal is, akik érdeklődnek a klub iránt, ezek az elkövetkező két-három hónapban fognak letisztulni. A megfelelő kondíció megtartásához a pályánál található edzőterembe járnak a játékosok, illetve heti három kinti edzéssel maradnak formában. A nagyüzem februárban, Jim Ward visszatérésével indul majd.

Látványos jelenetekből idén sem volt hiány, emellett pedig az eredmények is szépen jöttek
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az Enthroners a felnőtt csapaton kívül a helyi játékosok fejlődését segítve minden utánpótlás-korosztályban is elindul.

– Idén nem értünk el kimagasló eredményeket, abból kifolyólag, hogy a tavalyi győztes U17-es csapatunkból számos meghatározó játékos abbahagyta a sportot, úgyhogy egy komoly újjáépítésre lesz szükségünk. Az U15-ös korosztályban idén indultunk először, itt a Budapest Wolveszal és az Újpesttel vívtunk mérkőzéseket, ám a rutin egyelőre ellenünk dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában