kosárlabda

2019.11.01. 22:14

A címvédőt fogadják az Albások

A legutóbbi szezon győztese, a Falco kosárcsapata látogat szombaton, 18 órakor a Gáz utcai csarnokba.

Horog László

Kecskeméti vereség után javíthat hazai parketten az Alba Fotó: Bus Csaba/Petőfi Népe

Fotó: Bus Csaba

Öt éve az Alba–Szolnok mérkőzés számított az év meccsének, a jelenben a szombathelyiek vendégjátéka jelenti az igazi különlegességet. Két és fél éve a Fehérvár a vasiakkal harcolt az aranyért, azóta is nagy csatákat vívnak az együttesek. Mesésen kezdte a szezont az Alba, előbb húsz ponttal nyert Szolnokon, majd hazai pályán verte a paksiakat. Pécsen ugyan kikaptak nagy csatában, azonban a szegedieket legyőzték. Múlt hétvégén Kecskeméten vizitáltak Jesus Ramirez tanítványai, a PVSK elleni meccshez hasonlóan alakult a koreográfia, az első félidőben vezettek, azonban nagyszünet után a házigazdák felülkerekedtek, végül 89-76-ra nyertek.

Kecskeméti vereség után javíthat hazai parketten az Alba
Fotó: Bus Csaba/Petőfi Népe

Szombaton rangadó következik, a legutóbbi idény aranyérmese érkezik az Alba Regia Sportcsarnokba. A Falco négy forduló után hibátlan mérleggel vezeti a tabellát, a házigazda kék-fehérek 3 győzelemmel és 2 vereséggel az 5. helyen tanyáznak.

– Legutóbb jól kezdtünk, végül kikaptunk Kecskeméten. Miután nem működött a csapatjátékunk, így tőlem is kevésbé jöttek érdemi megoldások, mint a korábbi mérkőzéseken. A szombati meccsen egyértelműen győzelemben reménykedem. Izgalmas derbi lesz, mivel a tavalyi bajnokot fogadjuk. Nehéz találkozóra számítunk, de bízunk magunkban és a hazai pálya előnyében – nyilatkozta a mérkőzés előtt Molnár Márton, a fehérváriak centere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában