gyorsaságimotor

2019.10.01. 14:50

Kovács Bálint az IDM bajnoka

A székesfehérvári motorversenyző hárompontos hátrányból fordította meg az utolsó, hockenheimi futamon a német gyorsasági motoros bajnokság Suzuki Cup sorozatának összetett pontversenyét.

Korondy Tamás

Kovács Bálint az élen Fotó: H-Moto

Első felnőtt nemzetközi bajnoki címét szerezte meg a H-Moto Team 18 éves magyar versenyzője. Kovács Bálint az egész szezont figyelembe véve hat futamon nem talált legyőzőre, és összesen kilencszer állhatott fel a dobogóra.

Kovács Bálint az élen
Fotó: H-Moto

„Kicsit aggasztóan indult a hétvége a szakadó eső miatt, ennek ellenére egész jó ritmusban tudtam motorozni, és sikerült is magabiztos előnnyel megszereznem a pole-pozíciókat. Az első futamon megelégedtem azzal, hogy Danny Märtzt, a legfőbb riválisomat magam mögött tartsam, így a második helyen értem célba. A mindent eldöntő futamot egypontos előnnyel vártam, ahol végül rajt-cél győzelmet arattam. Szeretném megköszönni a csapatomnak és a támogatóimnak az egész éves segítséget, hiszen nélkülük nem sikerülhetett volna megszereznem életem első bajnoki címét. Fantasztikus volt látni, mennyi magyar jött ki szurkolni nekem, remélem, a sikeremmel valamit visszaadhattam nekik.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában